Omonimele sunt cuvinte cu aceeasi forma si cu sens complet diferit si cuvintele polisemantice au 2 sau mai multe sensuri legate intre ele.
Omonimele sunt de ex:
Broasca de la usa trebuie schimbata. sau
Broasca oracaie mult.
Sunt cuvinte care au un sens diferit si n-au nici o legatura.
Cuvintele polisemantice sunt de ex: Piciorul scaunului s-a rupt.
M-am taiat la picior sau eu merg pe un picior de plai.
Acestea au o anumita legatura pentru ca inseamna cam acelasi lucru, dar omonimele n-au nici o legatura.
Salut am vazut ca nu raspunde nimeni si m-am decis sa ma documentez dar fara rezultat.
Am reusit sa gasesc o intrebare aproape identica:
-------------------------------
Cuvintele polisemantice sunt cuvintele cu mai multe sensuri, iar omonimele sunt cuvintele cu aceeasi forma si aceeasi pronuntie, dar care difera ca sens si origine. Exemplu de omonime: corn ca sens de coarne si corn ca sens de desert. Omonimele nu au legatura de sens intre ele, pe cand cele polisemantice au.
--------------------------------
Acesta este raspunsul castigator
Cu toate ca nu este raspunsul meu, as fi mentionat cine a zis dar a fost anonim,
dar pana la urma am zis ce trebuia deci sper sa iau funda
Cuvintele polisemantice au sensuri apropiate, fiind derivate din sensul primar. Omonimele nu au legatura de sens intre ele: banca - din parc; banca - unde se depun banii.
Omonimele sunt cuvintele care se scriu exact la fel dar pot avea sensuri diferite (ex: poarta-usa sau -de la verbul a purta)
Cuvintele polisemantice sunt cuvintele cu 2 sau mai multe sensuri legate intre ele (ex:vatra)
Funda? :X
anonim_4396 întreabă: