Filolofia se axeaza mai mult pe limba romana, literatura universala, eventual limbi straine. Stiintele sociale au mai mult de a face cu filosofia, logica, psihologia.
La Filologie ai mai multe ore de lb. romana si mai mult de citit. Dincolo ai mai putine ore de lb. romana, dar mai multe materii si ore de: psihologie, logica etc. Te sfatuiesc ca, daca-ti plac oamenii si vrei sa lucrezi cu ei, nu alege Filologia. Daca vrei sa devii prof. de lb. romana - o lb. straina, atunci Filologia e cea mai potrivita! Te mai poti interesa si de la cei care le frecventeaza! Mult succes!
Diferenţa constă în materiile pe care le d-ai la bac şi materiile care le faci pe parcursul anilor. La orice profil, din clasa a XI-a o să începi să faci mai multe ore din materiile de bază şi o să se scoată unele. De exemplu la filologie în a XI-a şi a XII-a nu vei mai face materii ca matematica, fizica, chimia şi biologia. La ştiinţe sociale vei continua să faci cam 2 ore de fiecare. La filologie, în schimbul acelor ore vor exista multe opţionale.
Cum am mai zis, diferenţa constă şi în materiile de la bac. La filologie d-ai obligatoriu probă scrisă şi orală la română şi engleză, la istorie şi ai la alegere dintre logică, psihologie, sociologie, filozofie şi geografie. La ştiinţe sociale d-ai proba oral şi scris engelză şi română la alegere dintre istorie şi geografie şi cred că şi matematica este obligatorie. Eu sunt la filologie şi consider că programul este unul foarte echilibrat, nu trebuie să stai cu nasul în carte toată ziua ca la alte profiluri. Nici la ştiinţe sociale nu e greu, dar pentru cei doritori să scape de matematică filologia e pusă-n prin plan.
anonim_4396 întreabă:
Soarecul1234 întreabă: