Pai atunci nu aveau nici electricitate. Iluminau casa cu lumanari sau cu lampi cu petrol. Nu aveau masini, mergeau cu caruta (sau trasura) cu cai.
In secolul 19 s-au pus bazele lumii moderne. A fost un secol al descoperirilor stintifice: motorul Otto in 1862, motorul Diesel in 1892, fara acestea automobilele ar fi aratat altfel. Inca din secolul 18, Benjamin Franklin si alti oameni de stiinta descopera multe lucruri legate de curentul electric, apoi in secolul 19 aceasta stiinta se dezvolta, in 1879 Edison formuleaza principiul balonului vidat, in 1882 incepe sa fie folosita telefonia iar in 1884 sa fie folosit iluminatul public cu lampi electrice.
Poate trebuia sa scriu despre asta prima data, avand in vedere importanta, din 1820 incepe sa se foloseasca caile ferate, pe atunci cu locomotive cu abur. In 1774, marchizul Claude de Jouffroy testeaza unul dintre primele vase cu motor, propulsat cu zbaturi, iar in 1870 apar vasele propulsate cu elice.
Fara aceste descoperiri, lumea poate ar arata tot asa cum a aratat in vremea lui Napoleon.
Pai imagineaza-ti cum era pe la 1800 si cum e din 2000 incoace. Sunt multe diferente. Cum a spus si sabin 89, existenta electicitatii, mijloacele de transport, progresul medicinei, al tehnologiei, organizarea sociala, drepturile omului etc. Si nu in ultimul rand, sa nu uitam delatiile din capitolul vestimentar
User întreabă: