| S3c0ndSh0t a întrebat:

Care e faza cu scolile profesionale?straight face. La clasa mea 3 sferturi din clasa vor ramane repetenti pentru ca nu invata si directoarea a zis ca o sa faca o clasa de profesionala din clasa noastra.Eu nu vreau sa ajung acolo. Unii din clasa de la noi sunt foarte buni in cazul meu care sunt pe locul 2 din clasa. Ce as putea sa fac straight face nu vreau la profesionala si toti profesorii zic sa tragem tare astia bunii ca sa nu ajungem acolo. Dar eu invat si am note bune straight face. Voi ce parere aveti?straight face

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Tu continui sa inveti bine si scapi de probleme.

| oanaoana23 a răspuns:

De ce nu te transferi in alta clasa? pai la profesionala inveti o meserie, adica, sa fii sudor, tinichingeriu, confectii etc. ia si te transfera intr-o clasa unde sunt elevi mai buni. de ce sa ramai in clasa aia?
e dreptul tau sa te muti daca ai note bune. poti sa te transferi si la alta scoala.

| S3c0ndSh0t explică (pentru oanaoana23):

Din pacate nu sunt locuri unde vreau eu sa ma mut sad

| oanaoana23 a răspuns (pentru S3c0ndSh0t):

Insista, se va gasi un loc si pentru tine, nu se poate. roag-o pe mama ta sa meraga cu tine la scoala, sau sa te transfere la alta scoala, sa vorbeasca cu directorul scolii la care esti. toti apropiatii mei care au facut scoli profesionale, dupa ce le-au terminat au trebuit sa faca liceul la seral... deci pierzi niste ani degeaba. acum daca ai sansa sa te muti trebuie sa profiti de ea maxim. o sa se gaseasca si un loc pentru tine, cu un ban in plus, cu ceva, se gaseste

| foxsilver a răspuns:

Hai sa-ti spun eu cum sta treaba:dupa ce am terminat liceul, m-am angajat la fabrica unde am capatat repartitie.Nestiind mai nimic despre ce se intampla pe acolo, mesterul m-a intrebat:"Ce dracu ati invatat voi in liceul ala?".Cei de la profesionala erau mai avantajati pentru ca faceau foarte multa practica si deci stiau ceva meserie.Pe deasupra mai luau si bursa.Noi,cei cu liceul, nu stiam nici meserie si nici bani in buzunar nu aveam.Deci trage singur concluziile, gandete bine. Daca faci profesionala, poti mai tarziu sa termini si liceul.

| EmanuelThN a răspuns:

Parerea me e sa te duci happy o oportunitate pentru tine bafta happy

| AlexPamfil a răspuns:

Scolile Profesionale? Dupa ce termini scoala profesionala, singurul avantaj este ca iti alegi slujba direct. De exemplu iesi inginer tehnic, in constructii sau inginer agricultor etc. In mare parte, munca de taran. Daca esti intr-a opta trage tare si du-te la un profil bun happy

| oanaoana23 a răspuns (pentru AlexPamfil):

Cum ai crede tu ca dintr-o scoala profesionala iesi inginer? ca sa fii inginer iti trebuie un liceu si o facultate.

| Alexandru_Stefan_1997 a răspuns:

Profesionala este pentru cei care vor sa faca o meserie, sunt multe....se ia bursa de 200 lei pe luna si durata este de 2 ani, dar tie daca iti place sa inveti, trage tare catre un profil bun si daca ai luat bac-ul sa te duci la facultate doar asa se merita sa faci liceul, ca daca faci liceul si dupa te angajezi e cam nasol dar la profesionala faci o meserie te si plateste, te angajeaza direct si dupa poti sa faci liceul, eu iti recomand sa te duci la un liceu bun si dupa ce ai absolvit bacalaureatul sa te duci la facultate big grin