Uite pasii:
1-se face media notelor
2-se inmulteste cu 3
3-se aduna teza
4- se imparte la 4
5 -rezultatul e media!
funda?
Media notelor (in afara de teza) o inmultesti cu 3, aduni teza si imparti totul la patru.
Aduni notele pe care le ai, imparti rezultatul cu numarul notelor, dupa aceea inmultesti cu trei pui teza si imparti cu patru , rezultatul va fi media ta . Sper ca ai inteles cum se face .
Aduni toate notele, le imparti la cate sunt, inmultesti cu 3, aduni cu teza si imparti la 4
Succes:* Sper ca ti-am fost de ajutor!
Funda?:O3
Aduni notele le imparti la cate sunt apoi le inmultesi cu 3 +teza, totul impartit la 4
Deci faci media notelor de la oral. Apoi inmultesti numarul dat cu 3, aduni teza, iar apoi imparti la 4.
Media aritmetica (a notelor) o inmultesti cu 3, aduni cu Teza apoi imparti rezultatul la 4.
(3 x MA + TEZA) : 4 = Medie finala
de ex. ai notele 8, 9, 10,8,9 si 9 in teza ai asa :
{[(8+9+10+8+9):5] x 3 + 9} :4 =.
funda?
Trebuie sa aduni toate notele tale la materia respectiva fara teza, iar suma obtinuta o imparti la cate note ai fara teza. Rezultatul il aduni cu teza si imparti la 2. Sper ca te-am ajutat.
Pai ...depinde ce note ai...de ex: ai 7, 8, 9,10-le aduni (iti da 34) apoi imparti 34 la cate note ai(bine, nu 34, depinde de notele tale-care este suma lor)34:4=8,5. Dupa ce ai facut asta, aduni ce ti-a dat(in acest caz 8, 5) cu nota din teza(care de exemplu e 9)-8, 5+9=17,5. Acum imparti 17, 5 la 2 si iti iese media.
P.S. Am incercat sa fiu cat mai explicita.
Gasesti aici exemple http://www.calificativ.ro/Cum_sa_iti_calculezi_mediai-a18211.html
Toate notele adunate le imparti la cate sunt. Rezultatul il inmultesti cu 3 si aduni nota de la teza si iar imparti la 4.
Formula pentru medie+teză este:
faci media notelor(fără teză), adică:
aduni notele şi împarţi la numărul lor şi rezultatul este MEDIA NOTELOR.
Apoi rezultatul MEDIEI NOTELOR înmulţeşti cu 3+nota pe care ai luat-o în teză şi împarţi la 4(cu 4 pentru că mai înainte ai înmulţit cu 3, iar teza valorează un sfert din media finală).
Aduni notele si le imparti la cate sunt. numarul il inmultesti cu 3, aduni teza si imparti totul la 4. explicit?
Media notelor(suma notelor impartite la nr lor)inmultit cu 3 + teza : 4(funda?)
(Suma notelor impartita la numarul lor inmultit cu 3 + teza) tot impartit la 4.
Faci media notelor apoi o inmultesti cu 3 aduni cu teza si imparti la 4 ( fundita? )
Aduni notele (fara teza), le imparti la cate sunt, inmultesti cu 3 aduni cu teza si imparti la 4
Scz ca nu-ti raspund prea corect dar stiu doar cum se calc media cu note normale : aduni toate notele, le imparti la cate sunt si ai media! Uite TOT ce stiu e ca teza e 25% din medie mai mult nu stiu SORRY!
Faci media notelor(sa zicem ca ai 8, 10, 5) apoi le aduni (8+10+5=23), le imparti la cate sunt (23:3=7,66). dupa care rezultatul notelor il inmultesti cu 3 (7, 66x3=22,98), aduni nota de la teza cu media notelor (22, 98+8-nota de la teza), dupa care imparti la 4(22, 99+8=30,99; 30,99:4=7,74) =>ca media la o materie este 7, 74->8 succes!
Suma notelor de la oral impartit la numarul lor. rezultatul il inmultesti cu 3, apoi aduni ce ai obtinut cu nota din teza si imparti la 4. aceea va fi media ta semestriala
PLAYER11011 întreabă:
Adi1987 întreabă: