| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Care e treaba cu scriitorii? Cu ce au contribuit ei sau ce au făcut ei pentru lume de sunt asa importanți? Nu au contribuit cu nimic, nu au făcut nimic important pentru omenire în opinia mea asa ca la examenul maturității de exemplu nu ar trebui sa se dea literatura fiind inutila! Ce parere aveți despre oamenii care îi ridica în slavi pe scriitori ca pe oamenii de știință?

10 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Ce parere sa am, una buna laughing Multi oameni de stiinta sau inspirat si din ce au scris acesti scriitori, sau din ideile lor.

Este foarte importanta si ideile, teoriile, la fel de mult ca si descoperiri, sau inventii.
Nu poti inventa ceva, daca nu ai idei, daca nu faci mai intai teorii.
Nui ridica nimeni in slavi, dar nu-s inutili asa cum spui tu.Cititu, ca idee iti deschide mintea, te face sa gandesti altfel sa vezi lumea altfel sa procesezi mai bine informatia, iar daca nu ar fi ziaristii, scriitorii, nu ai avea ce citi, ai ramane cu mintea incuiata laughing

| gabicoo a răspuns:

E clar - pentru tine extratereștrii sunt mai importanți decât autorii clasici români și străini. Știam eu că tu trăiești într-o altă dimensiune.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru gabicoo):

Dar cu ce te ajuta scriitorii în viata? Ce bine au făcut pentru omenire?

| IonelFlorianUrzica explică (pentru gabicoo):

Tot nu ai răspuns, aștept argumentul tău, măcar eu am o teorie care explica de ce societatea moderna este asa! Tu ai cumva o teorie sau îți pui niște întrebări cu privire la societate?

| mODIN a răspuns:

Iti inteleg perfect punctul de vedere, dar chiar cred ca ai opinia asta doar din cauza faptului ca scoala a incercat sa ti-i bage pe gat. Faptul ca se dau examene din literatura e o imbecilitate absoluta.

Dar sa spui ca scriitorii sunt lipsiti de importanta e pur si simplu gresit. Omul spune povesti si transmite informatie si lectii de viata prin ele de sute de mii de ani. Creierul nostru pur si simplu nu e facut sa retina informatii ca un calculator, ci le pune pe toate intr-un context. Cand e vorba de chestii extraordinar de simple, poti sa te descurci si cu definitii si formule, dar la lucruri mai nuantate (mai ales in ceea ce priveste chestiuni de etica sau perspectiva asupra vietii) pur si simplu nu functioneaza chestia asta.

Probabil majoritatea nu vor fi de acord cu ce urmeaza sa spun, dar mi se pare o aberatie maxima sa punem copiii sub 18 ani sa citeasca literatura clasica. Este absolut inutil, nu au maturitatea necesara sa inteleaga mai nimic din ea si vor fi FORTATI sa invete comentarii pe de rost doar ca sa treaca examenele, dupa car vor dezvolta o aversiune puternica pentru aceasta.

| I0NUTA a răspuns:

Sunt oameni carora le place sa citeasca, iubesc literatura. Te transpui intr-o alta lume, evadezi din rutina zilnica. Asa cum unii iubesc filmele, altii iubesc cartile. Poti actiona intr-un mod inteligent, intr-o anumita situatie, datorita unei carti pe care ai citit-o, sau poti da un raspuns amuzant intr-un grup de prieteni.

| minrest a răspuns (pentru I0NUTA):

Ai dreptate, sigur, dar astea sunt cele mai mici lucruri pe care le face pentru tine literatura buna. Escapismul, da, dar ce mare lucru ca evadezi, poti evada si la pescuit. Literatura buna, marii scriitori trateaza problemele esentiale ale omului, intelegi mai bine aceste probleme citind marile romane. Intelegi viata, omul, inveti sa gandesti, daca citesti carti bune.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru minrest):

Dar nu ar trebui dat examenul maturitatii din literatura, e o inutilitate

| IonelFlorianUrzica explică (pentru I0NUTA):

Si trebuie sa se dea la examenul maturitatii carti si opere literare, cu ce te ajuta asta? Nu mi se pare corect sa nu poti merge mai departe daca nu inveti niste lucruri fara sens si care nu te ajuta mai departe

| minrest a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Am dat oral si scris, se comenteaza opere literare, arata cat esti de articulat, arata de cata gandire logica esti in stare, cum poti argumenta, si ce poti intelege dintr-un text citit. Vorbesti de mers mai departe, la multe facultati dai iarasi un examen asemanator. Trebuie dat la bac, sigur. Oricum, asta e literatura romana, marii scriitori sunt in primul rand englezi si francezi, dar si germani si rusi. Tu nu ai citit o carte buna in viata ta, de unde sa stii tu la ce e buna literatura?