| Annitu a întrebat:

Care este antonimul cuvantului "narcisist"? Daca narcisistul e cel care se iubeste pe sine, atunci cum se numeste cel care se uraste?
Am intrebat-o azi pe profa` de romana si zicea ca nu e un cuvant anume. Ca este o boala psihicalaughing Deci, are dreptate? Nu e niciun adjectiv opus "narcisistuIui"?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Nu cred ca exista un cuvânt anume care să-l denumească pe cel ce se urăşte pe sine, dar apropiate sunt autodistructiv şi suicidar, care, într-adevăr, sunt din sfera patologicului, a afecţiunilor psihice.
Te astept pe lecturirecenzate.ro! Pa pa!

7 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Daca narcisismul este admiratia fata de propria persoana atunci
dispretul, desconsideratia - mai exact autodispretul, autodesconsiderarea sau autodesconsideratia pot sa fie antomine.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Altruist, cel care-i iubeste pe altii, nu neaparat sa se urasca pe el insusi. Spre deosebire de "narcisism"care este un defect, "altruismul" este o calitate.

| Annitu explică:

@AshleyTisdaleMichelle,"poate" ca exista si persoane care se uraschappy...

| MrBeanTeddyBear a răspuns:

Hmmm emo?

| DonnaEmperatriz a răspuns:

Nu cred ca e cineva care sa se urasca pe sine, si daca exista, nu este nici un cuvant pentru a defini aceasta stare.
Narcisist, ai dreptate, plin de sine, se iubeste pe el.Singurul cuvant care imi vine acum in minte este modest[Care este lipsit de îngâmfare].Deci...succes la alte raspunsuri!

| corina977 a răspuns:

Chiar nu stiu

| soby47 a răspuns:

Cum zicea si @DeeaAndreea... f. tare spus... narcisist opusul lui emo laughing)))))))))))

Întrebări similare