Învățământul cu frecvență redusă (IFR) este cel care dă ocazia studenților, care aleg această formă de învățământ, să ia parte la activități de predare, învățare, evaluare, dedicate pregătirii aplicative, programate în mod compact sau periodic, care presupun atât întâlnirea nemijlocită, în spațiul universitar, a studenților cu cadrele didactice, cât şi utilizarea unor mijloace de predare specifice ID.
ID-ul nu necesită prezenta studentului la cursuri ci doar la examene.
La ID, pentru fiecare curs din planul de învățământ într-un anumit semestru, trebuie să existe vreo două întâlniri (numite "tutoriale") și o a treia de evaluare. Întâlnirile astea durează aproximativ 2-4 ore și sunt programate de obicei sâmbăta și duminica. În afară de întâlniri, primești la începutul fiecărui semestru materialele de curs care conțin partea pe care trebuie să o înveți și ceva teme (una-două). O să ți se spună care este calendarul exact al fiecărei discipline: când sunt întâlnirile, până când trebuie să aduci temele rezolvate și când este examenul final.
La întâlnirile tutoriale nu se predă de obicei exact cursul ci se presupune că ați citit deja câte ceva din materialul primit.
La FR lucrurile se desfășoară aproximativ la fel doar ca e posibil să fie un pic mai multe întâlniri față-în-față.
Sper ca te-am lamurit cat de cat. Baftoss