Am sa incerc sa raspund macar la jumatate din intrebare dar printr-o anecdota.Se spune ca un circ ambulant isi terminase reprezentatia intr-un sat, cand una dintre zebre s-a imbolnavit.Veterinarul a hotarat ca zebra are nevoie de odihna si dupa doua zile zebra s-a insanatosit si a inceput sa se plimbe printre celelalte animale din sat.Cand a intalnit o gaina, a intrebat-o:"Eu sunt o zebra, tu cine esti?""Eu sunt o gaina"-raspunse gaina.:"Si ce obisnuiesti sa faci?""Scurm prin pamant si dau oua"Zebra a plecat mai departesi a intalnit o vaca:"Eu sunt o zebra. Tu cine esti?'"Eu sunt o vaca" i-a raspuns vaca."Si tu ce faci?""Mananc iarba si dau lapte". Apoi zebra intalneste un taur:"Eu sunt o zebra, tu cine esti? Eu sunt un taur>""Si tu ce faci?"Ce fac -a mugit nervos taurul. Ei bine, da-ti jos imediat pijamalele astea, si iti arat eu ce fac!'"
Care este diferenta dintre un taur si un bou?
R. Taurul poate deveni tata, pe cand boul numai unchi.
Boul este taurul castrat, cel care nu mai poate face sex cu văcuţa pentru că nu deţine "instrumentele" necesare.
Boul, boi, s. m. : Taur castrat, cu talia mai mare decât a vacii, folosit ca animal de tracţiune şi mai ales pentru carne (Bos taurus). Bou sur = bour. Expr. A nu-i fi (cuiva) toţi boii acasă = a fi rău dispus. S-a dus bou şi s-a întors vacă, se spune despre cineva care n-a reuşit să înveţe nimic, care nu s-a lămurit. A scoate (pe cineva) din boii lui = a enerva (pe cineva). Epitet injurios la adresa unui bărbat. 2. Compuse: bou-de-mare = peşte marin mic, de culoare cafenie sau cenuşie-închis, cu capul gros şi lătăreţ şi cu ochii aşezaţi în partea superioară a capului (Uranoscopus scaber); bou-de-baltă = a) nume dat la două specii de broască, una având pe pântece pete roşii (Bombinator igneus), iar cealaltă pete galbene (Bombinator pachypus); buhai-de-baltă; b) pasăre de baltă cu ciocul lung şi ascuţit, galbenă-verziue pe spate, cu capul negru şi cu gâtul alb; buhai-de-baltă (Botaurus stellaris); c) (şi în forma bou-de-apă) gândac mare de apă de culoare neagră, cu picioarele acoperite de peri deşi şi lungi şi adaptate la înot (Hydrophilus piceus); bou-de-noapte = bufniţă; boul-lui-Dumnezeu sau boul-Domnului = a) rădaşcă; b) (şi în forma boul-popii) buburuză. – Lat. bovus (= bos, bovis). Sursa: DEX '98
TAUR, tauri, s. m. 1. Mascul necastrat din specia taurinelor, cu capul mare, pielea groasă, părul de pe frunte lung şi adesea creţ; buhai (Bos taurus). Expr. A lua (sau a prinde) taurul de coarne = a înfrunta cu îndrăzneală o dificultate, a lua lucrurile pieptiş. 2. (Entom.) Rădaşcă. 3. (Art.) Constelaţie boreală în dreptul căreia trece Soarele între 21 aprilie şi 21 mai. Al doilea dintre cele douăsprezece semne ale zodiacului. – Lat. taurus. Sursa: DEX '98
Pai taurul are organele genitale si poate face sex cu o vacuta iar boul este castrat si este folosit pentru tractiune
Excluzand persoanele de fata era o gluma cica bou esti tu si taur este ala care are treaba cu nevastata. iar raspuns la intrebare este acelasi lucru bou si taur sunt sinonime
E explicat foarte bine aici: https://infrasunete.eu/diferenta-dintre-taur-si-bou/
Bou e taurul mai tanar.asta e o explicatie...sau bou e fostul meu si taur e o zidie a doua explicatie, cea mai buna!
La taurine masculii se rasucesc(modalitatea de castrare)dar nu se extirpa testiculele, se rasucesc si in timp ele se atrofiaza.