anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este diferenta intre stiinte sociale si filologie? Unde ar fi mai bine sa dau?

3 răspunsuri:
| Dariusuu a răspuns:

Cam ambele sunt inutile asa ca dai cu banul

| AsteptareaMoarteNuAre a răspuns:

Daca nu-ti plac materiile reale, te sfatuiesc sa dai la filologie, deoarece din clasa a XI-a nu le mai faci, in timp ce la stiinte sociale se fac pana intr-a XII-a. Pai,din cate am inteles eu la profilul filologie faci limba romana,evident,latina foarte mult,filozofie si logica. Stiintele sociale se bazeaza,intr-adevar, si ele, pe limba romana insa faci, de asemenea, multa, multa istorie.
Pai din cate stiu eu la filologie se da: romana o limba straina, istorie, ceva competente digitale care sunt la toti si ceva din filosofie sau psihologie.
La stiinte sociale dai la:
-limba romana oral si scris;
-la proba B o limba moderna oral;
-la proba D Geografie (clasa a XII-a) sau Istorie;
-la proba E Istorie sau Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie;
-la proba F o limbă modernă scris(alta decât cea susţinută la proba B ), Matematică, Chimie, Biologie (probă scrisă), Educaţie fizică (probă practică).
Sper sa-ti fie de folos.

| Gramadă_Diana_1999 a răspuns:

Eu zic că e mai ok să dai la științe sociale pentru că odată ce ai terminat liceul vei avea mai multe domenii la dispoziție din care să alegi.