Pai exista mici diferente. A sugera inseamna a-i spune cuiva, ceva sa faca de exemplu: Iti sugerez sa inveti mai bine daca vrei sa treci clasa.
Iar propunerea este tot un fel de a spune cuiva ceva, a-i propune, dar insa aici nu se bazeaza pe acelasi principiu ca la sugestie. Exemplu:Iti propun sa facem un targ.Aici nu mai este intonatia ca la sugestie, " ma fa ceva daca vrei acel ceva", aici iti propune sa faci daca vrei numa sa faci. Oricum poate ai inteles ce vreau sa iti zic.
O zi buna.
atunci cand ii faci o propunere cuiva, ai un interes si vrei ca persoana respectiva sa tina cont, insa cand ii dai o sugestie o faci numai pentru a o ajuta(nu ai interes)
Cam nici una, poate sugestia este o propunere mai mica, nu stiu dar cam nici una.
Sugestie:Ai o idee la la ideea cuiva, ca si cum ai avea o idee de a adauga ceva.
Propunere:Tu vii cu idee si le propui celorlalti sa faceti ceva.
Pai:eu iti dau o sugestie de exemplu sa dai la medicina, iar tu sa spunem ca vrei sa devii cantareata deci sugestia mea nu te va influenta prea mult, si iti propun sa dai la medicina si astept un raspuns de la tine.si pentru ca iti propun vin cu argumente adica ai sa ai un salariu bun etc. si astept sa'mi dai un raspuns daca accepti sau nu.in concluzie o sugestie este un lucru pe care tu poti sa il iei sau nu in considerare nefiind nevoie de gandire asupra unui raspuns acordat unei persoane, iar o propunere este un lucru care trebuie gandit din toate punctele de vedere si care necesita un raspuns fie negativ fie pozitiv... sper ca ai inteles.
Sugestia este un fel de sfat, o influenta exercitata asupra vointei cuiva, iar propunerea este un mod de a propune un subiect sau o parere discutiei, respectiv aprobarii.
SUGESTIE-Ceea ce sugerează cuiva; sugerare, propunere, idee.
PROPUNERE - recomandare, preconizare.