Http://www.scribd.com/doc/3204976/Dunareaimportantaeconomica
Delta Dunării este importanta pentru Romania dar și pentru întreaga Europa datorită resurselor faunei și florei. Aceste atuuri o fac unică în rândul deltelor Europei. Acesta este și motivul pentru care a intrat sub protecția UNESCO in 1990.
Din punctul de vedere al vegetației cercetările au arătat ca in zona deltei pot fi întâlnite peste 955 de specii de carmofite spontane. Doar 26 % fiind legate de mediul acvatic. Totuși cele mai des întâlnite plante sunt stuful, păpura, sălciile, plantele plutitoare ca nuferii, cornacii si cosorul. De asemenea în Delta Dunării se întâlnesc specii rare și protejate cum ar fi Ephedra distachya, Carex colchica, Nymphaea candida, Convolvulus persicus. Acestea cresc importanța Deltei în ceea ce privește nevoia de protecție.
O altă formă specifică de dezvoltare a vegetației este reprezentată de plaur ce este o formațiune specifica stufăriilor masive fiind formată dintr-un strat de rizomi de stuf, rădăcini ale plantelor, resturi organice și sol. Acesta poate fi întâlnit în doua stări : fix – în perioada inițială și plutitor : ca urmare a desprinderii de fund.
Din punctul de vedere al faunei aici viețuiesc 98% din toate animalele ce pot fi întâlnite in faina acvatica a Europei, printre care și unele rare ca Mustela lutreola, Lutra lutra și Felis silvestris. Întâlnim specii din toate categoriile: de la nevertebrate la vertebrate ( ce dau nota specifică acestei delte) incluzând și amfibieni și reptile, cele din urma fiind reprezentate de 8 specii dintre care 4 de șerpi. Însa elementul cheie al Deltei Dunării îl reprezintă păsările, deoarece datorită lor a fost câștigat renumele deltei romanești. Aici poposesc circa 327 de specii de păsări. Un număr cu adevărat impresionant in comparație cu orice alta delta din Europa.
Am prezentat mai sus, foarte pe scurt, câteva informații generale despre Delta Dunării, un loc ce nu este demn de vizitat ci ce trebuie vizitat de orice roman cu acte în regulă. sper ca te-am ajutat :D. funda?
Pai eu stiu ca pe bratul Sulina, avand cea mai mare intindere se fac transporturi de diverse: legume, condimente etc. Si pe acolo se face si mult turism. Sper ca te-am ajtat :*
In punct de vedere economic gandeste-te ca ne ajuta foarte mult cu transporturile...Iar in foarte mare parte gandeste-te ca centrala nucleara de la Cernavoda isi raceste reactoarele cu apa din dunare, deci daca nu ar fi fost dunarea nu am fi avut nici centrala nucleara, deci am plati mai mult la curent
gabyi întreabă:
CordovanRaul întreabă: