| GabiCh93 a întrebat:

Care este masa moleculara la "Mentol"?-se extrage din uleiul de izma si este folosit la prepararea medicamente si in cosmetica.

Dau funda.winking!

Răspuns Câştigător
| Maxiela a răspuns:

Etanolul este o substanță organică din clasa alcoolilor. Etanolul mai poarta denumirea de alcool etilic. Are formula moleculară C2H6O putând fi scris CH3-CH2OH.
Se prezintă ca o substanță lichidă incoloră, solubilă în apă în orice proporții. Solubilitatea se datorează grupării hidroxil din molecula alcoolului prin intermediul careia între moleculele de apă și de alcool se stabilesc legături de hidrogen intermoleculare.
Etanolul, ca toti alcoolii, prezintă un ușor caracter acid dovedit prin reacția sa cu metalele alcaline; o reacție tipică este reacția cu sodiul în urma căreia se formează ionul etoxid și se eliberează protonul din gruparea hidroxil. Protonul se fixează pe perechea de electroni ai oxigenului din apă, generând ionul hidroniu care oferă aciditate soluției respective. Etanolul nu reacționează cu hidroxizii alcalini, față de fenoli care sunt tot compuși hidroxilici și care reacționează cu hidroxidul de sodiu formând ionul fenoxid. Alte reacții tipice etanolului sunt reacțiile cu acizii carboxilici când rezultă esteri folositi pe post de aromatizanti.
Acțiunea biologică
Etanolul acționează asupra organismului, atât direct cât și prin compușii în care se transformă pe cale enzimatică. Din punct de vedere fiziologic, el are o acțiune depresivă și acționează ca un anestezic.
MC2H6O = 2 * 12 + 6 + 16 = 46 grame pe mol
Tu chiar nu stii sau vrei sa ne verifici daca stim noi? Oricum daca ai promis funda o vei da?

3 răspunsuri:
| Maxiela a răspuns:

Nu mi se pare logic sa pui o intrebare daca stii raspunsul, ce vrei sa demonstrezi cu asta ca esti un geniu si vrei sa ne verifici pe noi.

| GabiCh93 explică:

Mai uitate-te o data la intrebare! Ti se pare ca te-am intrebat de EtanoL? M mentol =156g. Nu te mai chinui!

| GabiCh93 explică:

Pai intre timp am gasit raspunsul. Tu probabil ai dat copy paste de pe net ca sa mai obtii niste puncte.asta-i viatalaughing

Întrebări similare