Parerea mea este ca si diavolul a fost "inventat" tot de oameni, pentru a avea pe cine da vina atunci cand simt nevoia. Sunt foarte putini cei care isi recunosc lipsurile, greselile, deci, au nevoie de un tap ispasitor.
In ceea ce priveste persoanele posedate, sa fim seriosi! Ma abtin de la comentarii.
Eu cred in nemurirea sufletului.Macar o speranta pe lumea asta sa ai si tu! Diavol inseamna rau, si oriunde pe lumea asta exista rau. Poate in fiecare persoana se afla un diavol sau un inger.
Eu chiar nu stiu ce sa cred
mi-as dori din tot sufletul sa nu existe diavolul...
Sincer, nici eu nu cred ca exista diavol.Si eu cred in Biblie. Dar totusi mi-ar placea sa cred ca dupa moarte, exista o alta viata.
Salutari.
Si eu cred in nemurirea sufletului cu totii ajungem in Rai sau in iad asta se intampla dupa faptele noastre de aici de pe pamant.
Omul creează diavolul, care are toate atributele divinităţii, întoarse pe dos.
Mai multe aici: http://profudereligie.blogspot.com/2009/11/diavolul-parte-divinitatii.html
"Este imposibil sa arzi o vesnicie intr-un foc" sa arzi in flacarile iadului e doar o metafora.
Ok... din ce ai scris aici crezi in Biblie=> crezi in Dumnezeu, dar nu si in Diavol pai daca crezi in unul crezi si in celalalt. pur si simplu se completeaza. Daca ar exista numai binele... cum ne-am mai da seama ca binele e binele?
Diavolul nu exista, este absurd. In Biblie scrie ca Dumnezeu a fost inainte de toate, deci inainte de Diavol, si Dumnezeu a creat tot cea ce exista, ce se vede si ce nu se vede. De ce si-ar crea Dumnezeu un oponent, un dusman?! Si in cazul in care la creat, ar fi fost mentionat in biblie, in Geneza, unde a fost mentionat tot ceea ce a fost facut. Diavolul este pur si simplu omul care face rau. Teoria ca Diavolul a fost un inger a lui Dumnezeu care s-a inganfat si Dumnezeu la renegat, isi are originea in Ezechiel cap. 28 insa oamenii au luat doar o parte din acest capitol interpretand dupa bunul plac. Insa citind intreg capitolul vedem ca de fapt acel inger a lui Dumnezeu nu era altcineva decat imparatul tirului. Pentru a intelege mesajul Bibliei, aceasta trebuia citita cu atentie, fara a lua invataturi pripite.
Aloooooooo ce diavol ma visati diavolul ca si dumnezeu sunt inchipurile voastre si mintile voastre unplute de tot felul de aberatii ex preotii care va manipuleaza sa le easa banu si mai si zic ca banul e ochiul drakului da nu-i mai satura dracu de bani cand mori te faci tarana si pa
Eu zic ca fiecare avem o parte mai malefica asa... avem cate u mic diavol in noi. in nemurirea sufletului nu stiu ce sa zic... ceea ce stiu este ca exista lucruri pe care stiinta nici pana acum nu le a putut rezolva...
Diavolul ( Satana) a fost un inger al Lui Dumnezeu pana ce EL l-a izgonit din imparatia cerurilor. Asa ca Diavolul este ca si Dumnezeu cu o putere foarte injosita fata de puterea lui Dumnezeu. Diavolul la fel ca Dumnezeu nu poate fi vazut dar cum Dumnezeu poate fi simtit in inima noastra cu afectiuni pozitive asa poate fi simtit si diavolul in noi cu afectiuni negative cum ar fi posedarea!
Oricat de ciudat ar fi, dupa cum am inteles ar exista diavol in oameni.chiar o mausa de-a mea mia pov azi k a vt in republ moldova in vac 2 saptamana si chiar a vz 2 astfel de oameni.
cert este k nu exista nici o interpretare logica.curios nu?
Am facut la ora de religie, profesorul fiind de fapt preotul parohiei din care fac parte, de altfel un preot special si am vorbit despre fantome/spirite si daca tot ce apare la"fenomene stranii" de pe Discovery e real si daca visam pe cineva mort care ne vorbeste reprezinta un semn.Totul este mana diavolului care vrea sa ne departeze de Dumnezeu si sa ne distruga.Ca exemplu ne-a dat un calugar care a vazut dintr-o data o"fantoma" cu chip de inger care il chema spre Imparatia Cerului, s-a dus spre aceasta, care i-a spus sa paseasca peste o prapastie, in fata aparand un "Rai" fals.A reusit sa-si dea seama ca e un fals, dar s-a chinuit ani de zile de post si rugaciuni sa scape de Diavol...