anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este parerea voastra? Exista diavol? Adica exista independent de persoana noastra sau exista chiar in noi? Daca nu ar exista, de ce exista persoane posedate? Daca persoanele posedate ar avea afectiuni psihice s-ar comporta atat de ciudat? Le-ar mai sclipi ochii si ar scoate sunete care par neomenesti? Si de ce cateodata ne cuprind niste ganduri malefice? De exemplu se spune ca nu exista fantome, ci diavolul este cel care inseala oamenii, facandu-i sa creada ca pot vorbi cu cei dragi care au murit, astfel oamenii sa se roage la cei morti, nu la Dumnezeu. Si in plus oamenii de stiinta nu au putut dovedi ca sufletul traieste dupa moarte. Fericirea, tristetea, toate emotiile noastre sunt produse de substante chimice din creier. Daca creierul nu mai functioneaza, cum am mai putea simti ceva dupa moarte? Eu nu cred in ideea de iad. Este imposibil sa arzi o vesnicie intr-un foc. In plus si Biblia spune ca vom deveni tarana, si nu vom mai simti nimic. Moartea este ca un somn lung... Daca ar exista suflet dupa moarte oamenii care au fost ucisi ar incerca sa se razbune, dar vedem ca nu este asa. Eu cred in Biblie. Daca nu ar fi adevarata cum ar fi putut ghici cel care a scis Apocalipsa ca vom avea pe frunte si pe mana dreapta nr 666? Putea sa fie pe mana stanga, dar nu... Exact pe mana dreapta. Eu as vrea sa cred in nemurirea sufletului, dar nu pot. Astept parerile voastre.

22 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Parerea mea este ca si diavolul a fost "inventat" tot de oameni, pentru a avea pe cine da vina atunci cand simt nevoia. Sunt foarte putini cei care isi recunosc lipsurile, greselile, deci, au nevoie de un tap ispasitor.
In ceea ce priveste persoanele posedate, sa fim seriosi! Ma abtin de la comentarii.

| Elena1234456 a răspuns:

Eu cred in nemurirea sufletului.Macar o speranta pe lumea asta sa ai si tu! Diavol inseamna rau, si oriunde pe lumea asta exista rau. Poate in fiecare persoana se afla un diavol sau un inger.

| Silvia a răspuns:

Eu chiar nu stiu ce sa credworried straight face
mi-as dori din tot sufletul sa nu existe diavolul...

| Criiss16 a răspuns:

Sincer, nici eu nu cred ca exista diavol.Si eu cred in Biblie. Dar totusi mi-ar placea sa cred ca dupa moarte, exista o alta viata.

Salutari.happy

| ariana10 a răspuns:

Si eu cred in nemurirea sufletului cu totii ajungem in Rai sau in iad asta se intampla dupa faptele noastre de aici de pe pamant.

| profudereligie a răspuns:

Omul creează diavolul, care are toate atributele divinităţii, întoarse pe dos.
Mai multe aici: http://profudereligie.blogspot.com/2009/11/diavolul-parte-divinitatii.html

| 1968 a răspuns:

Crede si nu cerceta e mai bine uneori!

| www a răspuns:

"Este imposibil sa arzi o vesnicie intr-un foc" rolling on the floor sa arzi in flacarile iadului e doar o metafora.

Ok... din ce ai scris aici crezi in Biblie=> crezi in Dumnezeu, dar nu si in Diavol thinking pai daca crezi in unul crezi si in celalalt. pur si simplu se completeaza. Daca ar exista numai binele... cum ne-am mai da seama ca binele e binele? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iadul nu inseamna foc vestic, este o metafora... Iadul este lipsa lui Dumnezeu. Sufletele nu se razbuna, mai ales dupa ce l-au intalnit pe El.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iadul ca si raiul sunt inventate de catre om. ele nu exista decat in mintile unora si in povestile popilor ca sa adune cat mai multi ''enoriasi''.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Posedati? Man, exista stiinta si noi tot in basme sa credem?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hai sa-ti spun ceva astia se prefac incat baga pe toata lumea in sperieti si ca sa-si bata joc de preoti si altele

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cel mai mare truc al diavolului a fost sa-i convinga pe oameni ca el nu exista. Exista bine si rau, cu totii distingem binele de rau.
Oare cum ar fi fost sa existe numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Diavolul nu exista, este absurd. In Biblie scrie ca Dumnezeu a fost inainte de toate, deci inainte de Diavol, si Dumnezeu a creat tot cea ce exista, ce se vede si ce nu se vede. De ce si-ar crea Dumnezeu un oponent, un dusman?! Si in cazul in care la creat, ar fi fost mentionat in biblie, in Geneza, unde a fost mentionat tot ceea ce a fost facut. Diavolul este pur si simplu omul care face rau. Teoria ca Diavolul a fost un inger a lui Dumnezeu care s-a inganfat si Dumnezeu la renegat, isi are originea in Ezechiel cap. 28 insa oamenii au luat doar o parte din acest capitol interpretand dupa bunul plac. Insa citind intreg capitolul vedem ca de fapt acel inger a lui Dumnezeu nu era altcineva decat imparatul tirului. Pentru a intelege mesajul Bibliei, aceasta trebuia citita cu atentie, fara a lua invataturi pripite.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aloooooooo ce diavol ma visati diavolul ca si dumnezeu sunt inchipurile voastre si mintile voastre unplute de tot felul de aberatii ex preotii care va manipuleaza sa le easa banu si mai si zic ca banul e ochiul drakului da nu-i mai satura dracu de bani cand mori te faci tarana si pa

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da exista

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred in diavol si am doar 10 ani este o forta malefica care se lupta cu dumnezeu am vazut la stiri la canal d deci eu cred ca exista se lupta cu dumnezeu pentru lume vrea sa o
cucereasca

| zuzushi a răspuns:

Eu zic ca fiecare avem o parte mai malefica asa... avem cate u mic diavol in noi. in nemurirea sufletului nu stiu ce sa zic... ceea ce stiu este ca exista lucruri pe care stiinta nici pana acum nu le a putut rezolva...

| dariusbocos a răspuns:

Diavolul ( Satana) a fost un inger al Lui Dumnezeu pana ce EL l-a izgonit din imparatia cerurilor. Asa ca Diavolul este ca si Dumnezeu cu o putere foarte injosita fata de puterea lui Dumnezeu. Diavolul la fel ca Dumnezeu nu poate fi vazut dar cum Dumnezeu poate fi simtit in inima noastra cu afectiuni pozitive asa poate fi simtit si diavolul in noi cu afectiuni negative cum ar fi posedarea!

| spin a răspuns:

Oricat de ciudat ar fi, dupa cum am inteles ar exista diavol in oameni.chiar o mausa de-a mea mia pov azi k a vt in republ moldova in vac 2 saptamana si chiar a vz 2 astfel de oameni.
cert este k nu exista nici o interpretare logica.curios nu?

| Dotsalau a răspuns:

Am facut la ora de religie, profesorul fiind de fapt preotul parohiei din care fac parte, de altfel un preot special si am vorbit despre fantome/spirite si daca tot ce apare la"fenomene stranii" de pe Discovery e real si daca visam pe cineva mort care ne vorbeste reprezinta un semn.Totul este mana diavolului care vrea sa ne departeze de Dumnezeu si sa ne distruga.Ca exemplu ne-a dat un calugar care a vazut dintr-o data o"fantoma" cu chip de inger care il chema spre Imparatia Cerului, s-a dus spre aceasta, care i-a spus sa paseasca peste o prapastie, in fata aparand un "Rai" fals.A reusit sa-si dea seama ca e un fals, dar s-a chinuit ani de zile de post si rugaciuni sa scape de Diavol...