| ayosmdk a întrebat:

Care este parerea voastra?
Stiu ca toti suntem emotionati, incantati de faptul ca examenul a fost asa usor etc etc
Dar problema este tocmai asta

Nu este corect ca un elev bun care invata pentru examen sa ia aceeasi nota cu un elev care nu a invatat aproape deloc

Adica, subiectele au fost asa de usoare ca pana si sora mea mai mica, care tocmai a terminat clasa a 6-a, a facut de 7, 50.
Si nu prea le are cu matematica laughing

Pur si simplu, nu e corect!
Stiu ca suna putim cam egoist si nu vreau sa jignesc pe nimeni dar trebuia sa fie macar un subiect mai greu care sa faca diferenta intre 8 si 10, de exemplu.
Trebuie sa se evidentieze elevii care invata tot timpul anului si cei care nu invata deloc.

10 răspunsuri:
| Ea12345 a răspuns:

Ce se mai poate face acum? Se va vedea diferenta la liceu oricum.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai dreptate.În loc să le facă mai grele, ei le fac mai uşoare ca să zică lumea că învăţământul românesc este foarte bun şi că mulţi au promovat cu note mari şi astfel unui elev care s-a străduit şi a învăţat, îi poate lua locul de la liceu, unul care nu prea ia păsat de şcoală dar a luat note mari în examene.Nu mi se pare normal, dar asta e România...

| KaterinaРомановский a răspuns:

Bunică-ta a fost membră de partid?
Calitatea iese la suprafață abia în timpul anilor de facultate, atunci se face selecția! Acuma sunteți prea mici, încă aveți de învățat tot și dacă ai chef să te evidențiezi de restul nu te oprește nimeni, dar la vârsta ta ar trebui să te preocupe mai mult învățătura și mai puțin ce vorbesc 2 babe la colț de stradă.
Baftă!

| schmoll a răspuns:

Aici sunt de acord cu tine, si la examenul de bacalureat la romana am fost surprins, daca ne mintim elevi nu neaparat le crestem stima de sine, sper ca cei cu 6, 7 in realitate vor face fata la liceele bune doarece sunt sigur ca le vor urma, si cei care au 10 pe merit vor ajunge mai departe de liceu

| MiSSyoUNow a răspuns (pentru schmoll):

Eu sunt clasa a 9a de-acuma si mi s-au parut super usoare subiectele de la bac, pana si eu stiam sa le fac, deci anul asta chiar ministerul a dat multe sanse elevilor, ca sa fie prmovabilitate mai marewinking

| schmoll a răspuns (pentru MiSSyoUNow):

Eu sunt clasa a 11, Bacovia e destul de usor, la matematica-informatica subiectul a fost mai greu, dar de un 6 putea orice absolvent de clasa a 12, sper ca la anul sa nu fie ceva super greu..sa ma chinui pentru un 5

| AnnaFills a răspuns:

Ai dreptate, sint complet de acord! Poate pentru ce-i care-au copiat este bine, dar pentru un elev bun, care a invat din rasputeri sa ia o nota de 9 este cu totul altceva...pentru elevii buni nu este corect.

| johnlocks a răspuns:

Cred ca cei care dau evaluarea nationala la anul o sa aiba viata grea. Dar macar se va putea face o diferentiere. Adica da, eu am luat 10 la mate, dar la fel au luat si inca vreo 6 copii care nu sunt de 10 la clasa. Sunt de acord cu tine. Sa speram ca la liceu o sa se vada adevarata valoare a tuturor. Bafta!

| Marinela_Raucescu_1987 a răspuns:

Sincer cred ca e putina invidie aici ce daca ala de nota 7 a luat 10 felicitari asa aveti sanse egale de a o lua de la capat adica liceul iar acolo se va vedea cat de importanta a fost nota

| ayosmdk explică (pentru Marinela_Raucescu_1987):

Invidie?!
Eu luam note mari si daca erau subiectele mai grele.