| simplething a întrebat:

Care este programa de bac pentru.materia Limba si lit. romana pana la clasa a-10-a inclusiv? Mentionez ca pana acum am lucrat la clasa dupa manualele editurii Humanitas.De asemenea sunt la profilul filologie. Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| Nastia a răspuns:

Autorii canonici: Mihai Eminescu(iti alegi o poezie, eu am invatat Floare albastra), Ion creanga cu basmul la alegere intre Danila Prepeleac si Harap Alb, I.L. Caragiale comedia O scrisoare pierduta, Titu Maiorescu-Criticismul junismist(este un eseu), Ioan Slavici nuvela Moara cu noroc, G Bacovia, Lucian Blaga, Tudor arghezi, Ion Barbu, Mihail Sadoveanu cu povestirea sau Baltagul, Liviu Rebreanu romanul obiectiv Ion, Camil Petrescu romanul subiectiv si romanul experiebtei Patul lui Procust sau Ultima noapte., George Calinescu-Enigma Otiliei, Eugen Lovinescu, Marin Preda-Morometii, Nichita Stanescu, Marin Sorescu teatru modern Iona.Astea sunt operele dupa cum vezi poti sa-ti alegi una din ele si trebuie pe langa comentarii sa ai si caracterizari de personaje.
Astea sunt toate.Nu e o ordine exacta a operelor pe fiecare an, depinde de ordinea in care le face profa.

0 răspunsuri: