"In viata ce nu te doboara te face mai puternic" "Ideile bune vin din experienta iar experienta din ideile proaste" Cand ai cazut nu sta prea mult in groapa, ci ridica-te si mergi mai departe". Astea sunt proverbele care ma reprezinta pe mine, dar tu gaseste-ti cum unul care ti nse potriveste tie in totalitate.
"Celui înţelept îi ajunge un cuvânt." şi "Tăcerea are glasurile ei de înţelepciune: ascult-o.". Nu îmi sunt neeapărat favorite, acestea mi-au venit în gând. Multă baftă!
Vroba multa saracia omului.De fiecare data cand vorbesc mult ma gandesc la acest proverb si tac.
Nu este chiar un proverb dar mie mi se pare extraordinar de frumos.
"Viata este arta de a desena fara radiera"!
Mie mi-a spus unul doamna psiholog de la scoala mea. E chiar ok, daca vrei sa il folosesti:
De fapt e un pic mai diferit de "Nu lasa pe maine ce poti face azi!", dar mie imi place mai mult. Sper ca ti-e de folos. Funda?
Eu am doua:
1. Nemultumitului i se ia darul.
2. Inteleptul tace si face.
Uite aici mai multe din care poti sa iti alegi http://www.proverbe-ro.com/
Pai ce va care sa te reprezinte pe tine ...nusth ceva care sa iti placa tie uite de exemplu mie imi place:un copac are mai multe ramuri dar o singura tulpina.ia-l cum vrei eu il iau si ca pe un proverb dat si ca pe un open mind. fundita plz
Am eu câteva:
Scopul scuza mijloacele;
Daca dai, n-ai;
De tine îmi pare rău, dar de mine ma doare sufletul;
Pe cine nu lași sa moara nu te lasă sa trăiești;
Cei mai buni dușmani sunt cei morți;
Ce se naște din pisica șoareci mănâncă;
...mai vrei?
Nu lasa pe maine ce poti face azi, mereu cand uit ceva care trebuia s fac ma gandesc la proverbul acesta
Buna seara al meu suna cam asa: "Nu sapa groapa altuia, ca vei cadea singur in ea:" si fara aceasta rugaciune nu plec de acasa: "Doamne ai grija de mine si de familia mea". bine ca am m ai multe, dar asta e una din ele care o zic in orice moment o seara buna
Mie imi place proverbul "Ajunge o bota la un car de oale"
P.S.: pentru cei ce nu stiu ce e aia bota, sa stiti ca e un bat.
ZeroZahar întreabă: