A trecut vremea repartitiilor comuniste fiindca piata fortei de munca s-a schimbat si se schimba. Astazi iti termini facultatea si specializarea si apoi studiezi ofertele de munca sau iti depui tu CV in locurile unde crezi ca ai putea fi acceptat. Exista si exceptii in cazul celor cu pile sau care, dupa terminarea specializarii, vor lucra in firma familiei sau a rudelor.
Daca esti foarte pregatit, serios si motivat, vei gasi, cu siguranta, loc de munca aici sau in strainatate.
Nicio facultate ( particulară sau de stat) din România nu oferă astăzi garanția unui loc de muncă.
Pai si la ce mai exista daca e asa cum zici?
Nu te obligă nimeni să faci o facultate.
Statul român de astăzi nu se ocupă să facă un recensămînt al locurilor de muncă necesare absolvenților de învățămînt superior.
Dacă s-ar interesa la modul serios,
1)ar reduce drastic numărul locurilor în toate universitățile sale, funcție de cerința pieței locurilor de muncă pe o perioadă de maximum 5 ani.
2) ar institui un regim foarte sever de examene de admitere în aceste ale sale instituții de învățămînt superior.
3) ar desființa toate aceste instituții particulare de învățămînt superior, veritabile căpușe, care nu au scos absolvenți de valoare ci au băgat miliarde de lei în buzunarele unor profesori doritori doar de a se îmbogăți și nicidecum interesați de a produce elemente de valoare pentru viitorul țării românești.
Țara românească are o hiperinflație de absolvenți de învățămînt superior pentru că statul nu s-a interesat pe termen scurt și mediu de o asemenea situație.
Cum, de fapt, nu se prea interesează de multe altele referitor la viața oamenilor poporului său.
S-a permis de la începutul anilor 90 instaurarea unui capitalism sălbatic, haotic, fără să știm ce e acela capitalism și acum generația contemporană a devenit iarăși „o generație de sacrificiu".
Și încă se mai pot spune multe.
Sănătate!
anonim_4396 întreabă:
Sjhxjcks întreabă: