Ana este un nume ebraic si inseamna har, binecuvantare, rugaciune ascultata, placuta, gratia favorita, dragalasa.
DANA / DANIELA / DOINA / DAN / DANIEL - prenume de origine ebraica ar insemna - El a judecat, Dumnezeu este judecatorul meu
Am sa raspund eu prima Numele "Crina" sugereaza o persoana mandra, cu multa incredere in sine, chiar putin orgolioasa, cu standarde deosebit de inalte si este in general foarte puternica.
Asta am gasit pe google.
Hmm... din cate stiu eu...
Klara ...inseamna ce inseamna si in romaneste...
si Julia (al doilea prenume) cred ca vine de la Julius Caesar...sau de la luna iulie...
Numele Valentina provine din latina si inseamna puternic, viguros, iar cel de al doilea nume semnifica trandafir
Numele meu e Tunde (u cu doua puncte dar nu am pe tastatura), vine din limba maghiara de la cuvantul Tunder ce inseamna zana... zana maselutza
Marina-nume de origine ebraica insemnand copil dorit :X
Larisa-este capitala preriferiei Tesalia a Greciei şi capitala prefecturii Larissa. Este principalul centru agricultural şi de transport, legat feroviar de portul Volos, de Salonic şi de Atena.
Ce nume important am
Pe mine ma cheama Paula...am citit pe un fel de breloc cu chestii d genu ca vine de la Pauls si inseamna mic
Buna Krina,
Pentru a stii care este semnificatia numelui meu, Daniela, am intrat pe net, la Google, si am gasit asa:
DANA / DANIELA / DOINA / DAN / DANIEL
Provine din numele ebraic Daniyel care însemnă "Dumnezeu este judecătorul meu" sau " Judecător este Dumnezeu". Al doilea fiu al lui David, născut la Hebron. Mai era numit si Chileab. Daniel a fost un profet evreu a cărui viaţă şi profeţii sunt istorisite în Cartea lui Daniel din Vechiul Testament. Obligat să intre în serviciul regelui din Babylon, a devenit cunoscut pentru îndemânarea sa în interpretarea viselor, Ezechiel, cu care a fost comtemporan, îl menţionează ca un model de dreptate. Printre purtătorii renumiţi ai acestui nume se află matematicianul elveţian Daniel Bernoulli şi autorul englez Daniel Defoe.
- O altă posibilitate menţionată este provenienţa de la expresia germanică "locuitor al Danemarcei"
Site-ul este: http://www.krimket.ro/origine-nume.htm
Daniela
trebuie sa recunosc. ai pus o intrebare pe care, daca o formulai retoric prin adaugarea unei simple propozitii de genul "accesati saitul. si aflati", as fi considerat-o interesanta si frumoasa in acelasi timp. asa, insa, nu pot s-o caracterizez decat ca "indiscreta"(ma abtin de la a folosi sintagma "incercare de manipulare"). Multi dintre cei de aici au ales sa fie discreti -fata de persoane necunoscute- cu privire propria lor identitate. ma numar si eu printre ei.
Incerc sa profit si de aceasta ocazie pentru a constata -ceva mai explicit acum- si a-mi arata ingrijorarea pentru faptul ca majoritatea romanilor plateste, din greu, tribut. lipsei de dorinta in a se (auto)educa. ori macar de a reactiona. Fenomenul e vizibil -fara ochelari- chiar si la persoanele care au atins un nivel de instruire peste medie. (un expl. fortuit ar putea fi "psiholoaga")
In incheiere, pentru a ne descreti putin fruntile. ofer tuturor urmatoarea intrebare(variatiune pe tema propusa):
< Cum se traduce numele de fam. al Primului Ministru roman din lb. idish in lb. romana? >
Nota: primei persoane care va raspunde corect, azi pana la max.20h, ii ofer cadou o carte buna.
Cinevacatoatalumea întreabă:
Isvziwbdj întreabă: