Bună!
Media de BAC se calculează doar cu notele de la probele SCRISE!
Competenţele NU se iau în calcul şi nimeni NU a "picat" la Competenţe ( dar este OBLIGATORIE prezenţa la ele ).
Dacă nu vei şti nimic la Competenţe, vei primi nivelul de competență cel mai slab - oricum, NU are nici o importanţă deoarece nici un angajator NU ia în considerare acele Certificate de Competenţă
Toate cele bune!
Am un coleg care n-a dat proba la romana si a luat bacul, doar ca iau pus o bara in loc de calificativ. Du-te, ca e usor, nici nu trebuie sa-ti bati capul. Iti da un text si 3 intrebari, raspunzi la ele in scris rapid si te duci in fata comisiei, te uiti in ochii lor si povestesti ce-ai scris. Poti sa te uiti si pe foaie. E simplu si nu strica un calificativ bun in plus, cel putin vizual pentru diploma, chiar daca nu ajuta la nimic.
La proba orala de la BAC si cel mai idiot trece mai departe
Trebuie doar sa aberezi pe langa subiect
La engleza o sa ai o caseta si trebuie sa raspunzi in scris la niste intrebari
La romana ai 3 intrebari parca si raspunzi in scris apoi mergi cu foaia in fata a 2 profesori si le citesti de pe foaie
Daca stii sa citesti nu e o problema
Probabil cand te angajezi undeva, unii au cerinte sa ai punctaj maxim altii mediu etc.
De picat nu ai cum. Trebuie sa fii prezent si sa ai chiar si punctaj minim ca e ok. Cat despre neprezentare, poate e liceul la care am invatat eu mai special, dar daca nu te prezentai la probele orale nu le puteai da pe cele scrise.