| NastaseVlad a întrebat:

Care este unitatea de masura in sistemul international pentru constanta elastica?

Răspuns Câştigător
| xDr0gs a răspuns:

N/m sau N/s.In rest niciuna nu e buna de acolo.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-a dat raspunsul gresit cel cu funda. Este N/ kg.

| xDr0gs a răspuns:

[K]s.i

| NastaseVlad explică (pentru xDr0gs):

Imi da 4 variante de raspuns : a) N.m; b) kg.m/s; c) kg/s patrat; d) N/s; care este?

| MMihai a răspuns (pentru NastaseVlad):

Http://www.tpu.ro/......lastice-k/
N/m =este cam aiurea, că 1N=1kg ori m supra secundă la pătrat, deci asta este.
Deci constanta se măsoară în kg supra secundă la pătrat

| NastaseVlad explică (pentru MMihai):

Esti sigur? Ca imi scade din nota daca e gresit.

| MMihai a răspuns (pentru NastaseVlad):

Vezi
http://www.scritube.com/......221624.php
ăștia scriu aici N/m
dar un N=1kg ori metru împărțit la secundă la pătrat, (că forța este masa ori accelerația.)
accelerația se măsoară în m împărțit la secundă la pătrat, fiind derivata a 2 a a spațiului în raport cu timpul, sau derivata întâia a vitezei în raport cu timpul, iar masa în kg.
deci ori scrii N împărțit la metru, (sau N supra m ), ori kg împărțit la secundă la pătrat, că este tot aia.
Partea idioată este că tu nu pui mâna pe carte și nu cunoști nimic.

Fizica este ceva teribil de frumos, fiind alături de matematică și calculatoare, intre primele materii importante, din învățământul școlar.
După asta este chimia și biologia.
Dacă nu cunoști aceste 5 materii și cel puțin o limbă străină,( bine este să știi bine 2 limbi străine), este ca și cum nu ai fi trecut prin școală.
Matematica și fizica te învață să gândești.
Cine nu știe matematică și fizică nici nu este capabil să gândească logic, și până la urmă este un zero.
Ai internet acasă caută ce înseamna : forță, viteză, accelerație, greutate, masă, constantă elastică, și ce cuvinte nu știi ce înseamnă, din matematică și fizică.
Tu trebuie să înveți pentru tine și pentru viața ta, că după 20 de ani, nimeni nu te va întrebă ce notă ai luat.
Dar te va întreba ce înseamnă cutare sau cutare.
Sistemul Internațional de unități http://ro.wikipedia.org/......%83%C8%9Bi
( http://abrevierile.ro/colectii/unitatile-fundamentale-si)
are pentru partea de mecanică 3 lucruri fundamentale: lungime sau distanță, impropriu zisă și spațiu, masă și timp.

Deci mărimile mecanice trebuie exprimate funcție de cele fundamentale, care au unitățile de măsură : metru, kilogram și secundă.
Dacă ești ne idiot înveți ca să știi, nu pentru note.
Când știi vin și notele mari.
Când înveți numai pentru notă, ești ca și mulțimea vidă.

Aproape toți colegii mei, de clasă, au cam avut meditatori, eu nu.

Eu am intrat cu 10 la facultate, că am știut, dar am și muncit foarte serios, ca să știu.

În clasa a 2 a sau în a 3 a, m-am dus să îl întreb pe tata ceva, ce nu înțelesesem și mi-a aruncat cu cartea în cap, și era o carte cartonată.
Că el mă trimite la școală, să fiu atent la ore.

După asta nu l-am mai întrebat nimic, nici o dată, legat de școală.

| xDr0gs a răspuns (pentru NastaseVlad):

N/m sau N/s.In rest niciuna nu e buna de acolo.

| xDr0gs a răspuns:

Aa scuze masura? Uite aici : ]K]s.i=[F]s.i (supra) [delta l]s.i=1N supra 1m