anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este zona cu presiunea cea mai mare si zona cu presiunea cea mai mica de pe Glob?

8 răspunsuri:
| drhotzu a răspuns:

La suprafata pamantului? sau oriunde?
daca vorbim de oriunde: atunci in centrul pamantului este cea mai mare si cea mai scazuta in atmosfera, la limita cu "spatiul cosmic". o alta varianta ar fi pe fundul oceanului (groapa marianelor) cu spatiul... dar as merge pe centru pamantului...

| Ekcstsy a răspuns:

Groapa marianelor si vf everest

| Azµre a răspuns (pentru Ekcstsy):

Întâi să ne lămurească ce fel de presiune.

| Ekcstsy a răspuns (pentru Azµre):

Aia de la anvelope nu e logic? Pe everest e mica pentru ca pana sa ajungi acolo (cu toate ca nu ai cum sa ajungi cu masina dar sa presupunem) e logic ca vei face pana la cate pietre ascutite pot fi pe drum iar presiunea scade. In groapa marianelor creste presiunea pentru ca este adancime mare si se schimba elasticitatea anvelopei, si se mareste si iti creste presiunea din roti. laughing)

| Azµre a răspuns (pentru Ekcstsy):

Dacă se gândește la presiune atmosferică din punct de vedere meteorologic cea mai mică a fost înregistrată în Siberia.
Mă gândesc că și userul acesta face la fel ca cel cu oasele, trist

| Azµre a răspuns (pentru Azµre):

În Insula Guam a fost măsurată cea mai mică presiune atmosferica înregistrată vreodată pe Terra 875, 9 mb, redusa la nivelul mării), în ziua de 24 septembrie 1958.
Și cea mai mare în Siberia Centrală de 1083 mb.

Iar pe zone cum spui și tu Everest, unde presiunea este mai mică ceea ce face ca și apa să fiarbă la 69 de grade. Și cea mai mare Groapa Marianelor.
Și mai sunt astea

The highest barometric pressure ever recorded on Earth was 1, 085.7 hectopascals (32.06 inHg) measured in Tonsontsengel, Mongolia on 19 December 2001.[7] The lowest non-tornadic atmospheric pressure ever measured was 870 hPa (25.69 inches), set on 12 October 1979, during Typhoon Tip in the western Pacific Ocean. The measurement was based on an instrumental observation made from a reconnaissance aircraft.[8]

| Ekcstsy a răspuns (pentru Azµre):

Macar acesta intreaba care este nu... Stiti care este dupa 100 de raspunsuri va zic eu ca numai eu am gugle laughing)

| Bianca996 a răspuns:

Ma refeream la zona unde ciclonii si anticiclonii(zonele cu presiune ridicata si scazuta) se simt cel mai mult.