Nu sunt genul de persoana superstitioasa dar mi s-a intamplat totusi sa-mi cante cucuveaua pe balcon la etajul 3...inexplicabil, pentru ca pe vremea aceea locuiam in mijlocul orasului si nu existau cucuvele acolo, si totusi cateva saptamani mai tarziu, fratele meu a murit.
Nu stiu nici acum cum sa iau cele intamplate, dar cert este ca nu exista o explicatie logica, aparitia unei cucuvele in centrul unui oras, taman pe balconul meu si legatura cu moartea fratelui.
Este o superstiție. Cucuveaua este o pasăre nocturnă care își vede de treaba ei, fără să aibă treabă cu oamenii și să fie ceva de rău, chiar de loc. Proverbele exprimă înțelepciunea poporului, iar el, poporul, de obicei greșește.
Fără cucuvele am fi invadați de rozătoare și alți dăunători de pe câmp. Și dacă le alungăm n-au cum să se înmulțească. La fel și dacă le distrugem habitatul.
Superstițiile ni le facem noi. Pentru că oamenii mor și dacă nu aud vreo cucuvea; ei mor și dacă aud doar manelele din bmw-uri.
Dacă o superstiție se îmbină ca o mănușă asupra unui eveniment, este și pentru că noi credem în ea. Ca să fiu înțeles, superstiția este de la cel rău, și deci aceasta este contrară credinței în Dumnezeu. Și dacă noi credem mai mult în superstiție în defavoarea credinței în Dumnezeu, atunci și Dumnezeu ne lasă în voia gândurilor/superstițiilor noastre; El va lăsa până la urmă să se întâmple ceea ce credem.
Bătrânii noștri care au inventat superstițiile cu siguranță că au avut și ei biblii. Dar dacă le-ar fi citit ar fi renunțat atât la superstiții cât și la descântece și alte minuni de felul acesta. În fiecare generație există câte o modă -sau mai bine zis câte o metodă- de a nu citi Biblia. Fără Biblie nu se poate găsi nici cauza răului și nici metoda de îndepărtare a acestuia.
La Palatul Cotroceni, canta cucuveaua
... asta e de bine, nu conteaza cine e la putere, ca tot un HOTz e
Daca ne-am lua după toate superstițiile, ar trebui sa ne închidem intr-un incubator.
Mai degrabă, crede in puterea gândurilor bune, pozitive etc.
Are o rola, mai terminati cu tampeniile, ca nu suntem in evul mediu.
Ce ai pățit? Nu te-ai prins că eram sarcastică? Ziceam la misto...mai pe înțeles
La ce intrebari/raspunsuri sunt pe site-ul asta (de genul: m-a sarutat, raman insarcinata? si NU, nu era la misto) nu mai stii cine e ironic si cine nu.
My mistake!
E ok.
Cucuveaua e doar o pasăre inofensivă. Ce o face să pară "rea" sunt superstițiile care circula in legatura cu ea.
Se spune că cucuveaua prevestește moartea, dar poate prevesti si nașterea cuiva. În trecut oamenii spuneau că dacă o cucuvea se așează pe casa cuiva cineva din familia respectivă va muri. Unii spuneau că aduce necazul sau ghinionul asupra acelei familii.
Acum, fiecare crede ce vrea.
Sunt superstitii, nu e nimic rau cu ea, spre exemplu, bunica mea cand eram mai mic intotdeauna arunca cu ceva dupa ea sau o facea in asa fel incat sa o alunge pentru ca zicea ea ca prevestea moartea cuiva din apropiere. Imi spunea ca ia cantat unchiului meu pana a murit si dupa nu a mai vazut-o pe acolo. Ma rog, sunt fel si fel de superstitii populare despre ea, la mine in Oltenia asa se spune despre aceasta pasare, sunt curios si prin alte parti ce superstitii sunt.
S-ar zice din batrani de pe timpuri ca daca canta cucuveaua cica prevesteste moartea dar e o prostie nu te speria mi-o cantat de vreo 4 ori anul trecut si nu s-a intamplat absolut nimic
alexcatalin13 întreabă: