anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care-i treaba cu acei copii scoliti acasa? Ma refer la cei care desi nu au probleme de sanatate,fac scoala acasa[homeschooled]. Cum functioneaza,cum iau ei note,cum invata,etc. si de ce nu exista asa ceva si in Romania? Am vazut o gramada de astfel de copii prin filme[da,stiu ca sunt filme,insa asa ceva exista si in realitate] care invatau acasa desi nu aveau o dizabilitate motorie sau ceva de genul acesta, ci doar preferau sa faca scoala de acasa.

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Din ce stiu eu, nu, legislatia nu prevede asemenea sistem. Poate, in viitor, dar in niciun caz, in viitorul foarte apropiat.
Te poti insa interesa daca exista programe de invatamant liceal la distanta (IDD), ceea ce se apropie oarecum de ce doresti tu.
Sigur, intre clasele 1-8 nu se practica asa ceva.
Cu placere. happy

6 răspunsuri:
| Darkmagic a răspuns:

Sistemul acesta s-a aplicat (si se aplica si in prezent) in cazul odraslelor familiilor nobiliare. Este mai rar folosit si de bogatasii parveniti ai zilelor noastre, chiar daca nu au titluri nobiliare, iar sistemul e folosit din doua motive:
- Pentru ca "elevul" respectiv sa nu se amestece cu alti copii.
- Pentru a monopoliza timpul si cunostintele profesorilor doar pentru atentia unui singur elev, pe principiul ca acesta va acumula mai multe informatii.
Modelul de invatamant e similar scolilor obisnuite, respectivul elev e testat periodic, primeste note si la finalul perioadei de studii se prezinta la un colegiu, apoi la o universitate si da doar examenele.
Acelasi principiu se aplica si copiilor supradotati care la 14-15 ani "sar" peste liceu ori colegiu si trec direct in universitati, logic, in urma unor examinari.
Dezavantajul major este ca ambele categorii care au beneficiat de acest sistem, fie ca sunt doar bogatasi, fie genii, au reale probleme de comunicare/interactionare cu lumea reala.
Realizand ca izolarea nu e chiar buna, inca de prin anii 30 s-a trecut la un sistem mai apropiat de cel comun, respectiv "clase" de 4 pana la 10 "elevi", alesi pe spranceana... happy Inclusiv familiile nobiliare aleg cativa copii foarte dotati si ii introduc in astfel de "clase" la domiciliul lor pentru a nu se simtii "mostenitorul" izolat. big grin

| fdhgcvnb a răspuns (pentru Darkmagic):

Buna! Nu ma refeream la acest gen de copii,care au profesori personali, ci la acei copii care au probleme de interactionare, de socializare, si nu se pot adapta colectivului unei scoli, exact cum ai spus sau la aceia care stau la distante foarte mari fata de scoala.

| Darkmagic a răspuns (pentru fdhgcvnb):

Daca te referi la cei educati acasa de parinti, in urma unui curs absolvit in sensul asta...atunci situatia lor e chiar mai dificila.
Un parinte te poate educa limitat, iti poate dezvolta o, sa-i spunem cultura generala dar CARTE in mod optim faci cu o duzina de profesori, fiecare cablat pe domeniul sau.
Un tip nu iese scolit la 18 ani din munca a doi parinti, indiferent de cat ar fi de pregatiti acei parinti, fara sa mai pun la socoteala ca izolarea mai ales in copilarie...strica. happy

| fdhgcvnb a răspuns (pentru Darkmagic):

Stiu toate acestea, insa.da, la ei ma refer.Si totusi, nu-mi poti da mai multe detalii? Am auzit ca in Romania nu este posibila o astfel de educatie prin legislatie.Este adevarat? Chiar nu se poate? Merci!

| Darkmagic a răspuns (pentru fdhgcvnb):

Din ce stiu eu, nu, legislatia nu prevede asemenea sistem. Poate, in viitor, dar in niciun caz, in viitorul foarte apropiat.
Te poti insa interesa daca exista programe de invatamant liceal la distanta (IDD), ceea ce se apropie oarecum de ce doresti tu.
Sigur, intre clasele 1-8 nu se practica asa ceva.
Cu placere. happy

| jess179 a răspuns:

Se poate face homeschooling acasa, dar asta doar in alte tari.As vrea sa se poata si in Romania, dar cum noi avem legi stupide, nu se poate.Am citit pe un site strain ca parintele iti preda acasa, dar trebuie sa faca un curs.Nu se dau note, ci doar examene la sfarsitul cursului.Deci iti poate preda chiar mama ta acasa, dar trebuie sa fi facut un curs de invatamant.Esti elev/a? Da-mi mai multe detalii, si poate te voi ajuta.

| fdhgcvnb a răspuns (pentru jess179):

De ce nu se poate si in Romania? thinking
Mda, sunt eleva.
Chiar nu exista nicio posibilitate de acest gen?