| Maya_3468 a întrebat:

Care imi poate explica si mie cum sta treaba cu verbele modale in limba engleza? Cand folosesc have to, can, could, may, might, must, should? Si daca puteti sa dati si acte un exemplu pentru fiecare in ce situatie se foloseste! [Funda]

Răspuns Câştigător
| didiDia a răspuns:

Have to este pentru ceva ce trebuie sa faci, dar care nu este chiar obligatoriu. Must este pentru ceva neaparat obligatoriu. Should este pentru ceva ce ar trebui sa faci. Can este pentru ceva ce esti in stare sa faci(folosit pentru actiuni la timpul prezent- sunt in stare sa fac cutare lucru). Could exprima acelasi lucru ca si can, dar la trecut sau la conditional optativ(am fost in stare sau as fi in stare sa fac cutare lucru). May exprima un lucru pe care ai voie sa-l faci la prezent(imi este permis sa fac cutare lucru). Might este la fel ca may, dar la trecut sau la conditional optativ(mi s-a permis sau mi s-ar permite sa fac cutare lucrare). De asemenea, might se refera si la ceva ce ar fi probabil/improbabil sa se intample sau sa se fi intamplat deja. Spre exemplu: I can play the piano. I could have avoided the accident. I may close the door. I might be late/I might have told you that. I must learn hard. I have to go home. I should work more.

3 răspunsuri:
| didiDia a răspuns:

,,Have to'' la persoana a treia singulara se conjuga prin,, has to''.

| BiaAlexa24 a răspuns:

Deci...
Verbele modale
Reguli:
1 nu au infinitiv lung adica fara to
2 dupa un verb modal nu urmeaza un infinitiv lung
3 la pers a III a sg timpul prezent nu adaugam s
4 ele nu au forme pentru toate timpurile
5 se conjuga la neg si int in acelasi fal ca verbele (to be la neg adaugam not.iar int este prin inversiune)

| BiaAlexa24 a răspuns:

Si inca ceva
Can=a putea
exprima o abilitate = I can drau
o posibilitate =It can rain tonight
o prohibitie daca stii ce e aia adica nu ai voie =You cannot come in.

Can la prezent (can la toate persoanele)
la past =could
viitor to be able to si acesta mai este si inlocuitorul