Germana pare mai grea, însă din anumite puncte de vedere e mai usoară decât franceza si engleza. În primul rand, e o limba fonetică, sunt puţine reguli de pronunţie: sch se citeste ş, z se citeşte ţ, s se citeşte z, v se citeşte f, w se citeşte v. Franceza în schimb, e o nebunie în domeniul pronunţiei... În al doilea rând, neologismele în germană sunt cuvinte compuse, aşa că e mai uşor de reţinut vocabularul german, se pot traduce cuvintele pe bucăţi.
Ce este într-adevăr greu este topica, verbele neregulate...
Pentru un vorbitor de engleză e mai uşor de învăţat, oricum.
Nu cred că este una mai dificilă sau mai ușoară. Depinde de cel care învață. Dacă ai impresia că e greu să înveți o limbă și nici nu-ți place limba, atunci da, aceea va fi foarte grea sau poate cea mai grea decât toate. Dar dacă îți zici mereu,, E ușor, pot să o fac" atunci până și imposibilul ți se va părea posibil.
Răspunsul depinde de fiecare persoana in parte. O sa iti spun din perspectiva mea.
Engleza mi se pare a fi cea mai simpla, întrucât o aud la radio, ascult muzica cu versuri in engleza, citesc cărți, urmăresc filme si seriale, o studiez la scoala. Toate acestea au contribuit la însușirea ei foarte rapid.
Germana mi se pare a fi cea mai frumoasa dintre toAte. Are la baza o ordine stricta, ceea ce mie mi se pare extrem de "calculat"(foarte multe reguli care se aplica in funcție de situații). In plus, imi face cu adevarat placere sa ascult cum cineva vorbește in limba aceasta. E superba!
Franceza, deși se aseamănă destul de mult cu romana(făcând parte din aceeasi categorie de limbi), mi se pare a fi greu de invatat. Nu ma pot mândri cu faptul ca stiu sa o vorbesc perfect, insa as putea sa ma folosesc de cunoștințele mele in cazul in care as fi lovită de o situație care ar necesita asta. Tu cum vezi diferențele dintre ele?
Cred ca germana.Pe de alta parte e bine sa o inveti, mai ales daca ai ganduri mari.