Pacatele nu sunt dupa ''greutate'' toate sunt la fel de grave, nu poti sa intri in Imparatia lui Dumezeu fara sa te pocaiesti!
dar iti zic care este cea mai mare porunca
''sa iubesi pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta si cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta''
a doua e sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.
Să ai nişte norme morale bine stabilite de la sine e cel mai important. Să nu omori pentru că e gresit nu de frica unei pedespe de la ceva superior. Voi nu „păcătuiţi" de frică sau din bunătate? Citesc aici nişte răspunsuri şi mă minunez de ipocrizia asta. Vă daţi creştini dar habar nu aveţi ce e ăla.
Păcatul cel mai grav? Ignoranţa şi prostia, idioţenia omenească. Ăsta e păcatul pentru care sunt pedepsiţi românii, de proşti ce sunt, de răi şi invidioşi, de faptul ca nu sunt în stare să facă nimic în spirit colectiv, pentru ţară.
Sa nu crezi in Dumnezeu, sa omori si sa furi, acestea sunt cele mai grave pacate dupa parerea mea
@dexter, am drept de autor pentru acest avatar...
Vrei sa te dau in judecata?
Nu exista pacate. Cel putin nu in sensul biblic. Mi se pare absurd sa iti ghidezi viata dupa dogmele bisericesti, in masura in care toti cei ce se cred crestini(cel putin 50%dintre oameni)incalca constient poruncile din biblie si nu fara voie ci in cele mai multe cazuri cu buna stiinta.Cum sa iti traiesi viata dupa :"CREDE SI NU CERCETA"? Nu sunt impotriva lui d-zeu, dar el nu e acolo in biblie, e altceva, e altfel, un dumnezeu atat de bun si milostiv nu ar lasa sa se intample ceea ce este in lume in acest moment.
Bravo Spineshivers, imi plac argumentele tale.Ca o completare la cele spuse de tine:pacat inseamna sa faci un rau gratuit unui semen, sa uiti sa ii multumesti pentru ajutor si nu in ultimul rand sa incerci la randul tau sa ajuti, desigur pe cine merita si accepta asta.Pacatul este ma degraba o ideefilosofico-religioasa, implementata de preotime pentru a controla masele, dar si pentru a se putea ascunde ei mai bine.Nu vezi ca peste tot tot mai multi preoti o fac de cacao? Si eu sa mai merg la biserica in situatia in care popa se da in barci cu amanta, conduce x5 si face bisnita cu tigari de contrabanda? Sa fim seriosi.
XxXBlackVampireXxX întreabă: