Nici una dacă privești în viitor după ce vei absolvi și vei vrea sa te angajezi. Dacă vrei sa lucrezi în cercetare sau să continui cu doctoratul sau să faci și modul psihopedagogic și sa predai ai mai multe șanse ca inginer fiindcă ai mai multe oportunități. În rest programul de lucru o sa fie flux continuu, cu ture de noapte și weekenduri, ca să câștigi destul de ok, altfel o sa ai salariu 2500 lei net. De la un inginer chimist care regreta decizia? Nimeni nu o sa te angajeze ca și inginer chimist, tot treaba de laborant vei face
Un raspuns corect la care subscriu. Pentru RO, nici una dintre ele nu este buna si nu-ti ofera vreo perspectiva reala de a obtine vreo satisfactie financiare. Salariul de 2500ron este cat se poate de real.
Fosta mea lucreaza ca inginer chimist pe plasma, extractii si spectofotometrie in privat si abia ajunge la 3500 aici... in tara. Un nimic de salariu comparativ cu complexitatea ISO-urilor cu care lucreaza si a riscurilor...
Ar fi mai buna farmacia?
Comparativ cu chimia overall, da.
Sfatul meu pentru tine este sa tintesti cat de sus se poate pentru ce poate oferi aceasta tara. Nu iti impune singur limite sau granite. Daca ai inclinatie catre domeniul medical, nu ezita o secunda si da tot ce poti pentru a face medicina... sunt 6 ani foarte frumosi iar a final ai timp sa alegi dintr-o multime de optiuni. Iti poti face tu propria farmacie daca doresti.
Tinteste sus, asta e sfatul meu... Daca este sa nu fie, nu te descuraja. Atunci macar ai incercat iar apoi te poti reorienta catre urmatorul nivel sub, farmacie si tot asa.
succes sa ai si perseverenta
Mie imi place mult matematica si chimia de asta ma gandeam la inginerie chimica.
Chimie alimentara ar fi o specializare mai "gustoasa", ca totul se intampla in industria alimentara.
Eu am făcut chimie alimentara. Se lucrează în flux continuu în 3 schimburi, iar dacă da Dumnezeu sa găsești de luni pana vineri, sa nu ai speranțe la mai mult de 2400-2500 lei net pe luna. Iar condițiile de lucru nu sunt tocmai plăcute. La ce înseamnă carne (porc peste, conserve salam etc.) și lactate se lucrează la temperaturi scăzute de pana la 5°C. Ce înseamnă derivate din cereale (faină, ulei, mălai etc) se lucrează în mediu nesănătos, praf, zgomot, vapori de la reactivi, soluții și substanțe, etc. iar sporurile pentru asa ceva au fost scoase. Sa bei ulei la fiecare 3 ore în fiecare zi nu cred ca e ok, sau sa stai în praful de la faina sau mălai. Pt 2500 lei nu merita, și aici vorbesc din propria experiență, dacă mie nu a avut cine sa îmi zică și fata asta a industriei alimentare, măcar eu sa ajut pe cineva.
Depinde mult. Decizia trebuie sa o iei in functie de ce vrei tu sa faci in viitor
alexandrahvf întreabă: