Bună!
"Singura sursă naturală de EPA şi DHA o reprezintă peştii graşi, în special cei oceanici. Peştii marini graşi din zona temperată sau rece, inclusivi aceia care migrează în perioada reproducerii în apele dulci, sunt pe departe cei mai bogaţi în acizi omega 3 cu lanţ lung. Dintre speciile piscicole care conţin acizi graşi de acest tip, amintim: macroul (scrumbia albastră), scrumbia de Dunăre, sardinele, hamsiile, heringul, somonul, tonul, codul. În cantitate mai mică, acizi graşi omega 3 cu lanţ lung, se sintetizează şi la speciile dulcicole, mai ales la cele care trăiesc în apă rece, aşa cum sunt păstrăvii. Nu trebuiesc neglijaţi nici ceilalţi peştii graşi dulcicoli (crapul, somnul), care conţin cantităţi importante de acizi omega 3, însă cu lanţ scurt, din grupa vitaminelor F (acid linolenic)." - SURSA :
http://www.bioterapi.ro/......A_DHA.html
Toate cele bune.
secrets întreabă:
samegirl443 întreabă:
463257524 întreabă:
alexcatalin13 întreabă: