| LisaJulie a întrebat:

Care sunt cauzele analfabetismul funcțional in randul tinerilor? Necititul cărților sau învățarea pe de rost a fiecărei lecții la scoala fără a o înțelege?

18 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Putin din amandoua dar asta intr-o mica masura. Cauza numarul 1 al analfabetismului functional o reprezinta statul pe telefon, reels, filme pentru adulti, jocuri si orice alta activitate in spatiul virtual care nu implica acumularea de informatii noi si creativitatea. Oamenii petrec mult timp pe telefoane pentru acea putina dopamina pe care o capata dar usor, usor pierd altele mai importante. Poti vedea si tu ca multi tineri citesc un text dar nu sunt in stare sa il inteleaga. Eu am vazut foarte multi chiar aici pe TPU. Pe deasupra mai erau si tari in clanta dupa ce ca ei cu textul in fata nu puteau intelege niste lucruri simple.

| Kufu95 a răspuns:

Ambele.

| 123458544555 a răspuns:

Ambele sunt cauza

| StoicAnalysis a răspuns:

Ambele.

| Holiday a răspuns:

Slaba pregatire a profesorilor.

| BitchInRedDress a răspuns:

Tu chiar crezi ca cititul si cartile sunt factorul anafabetismului? laughing
E aplicatia, sau mai bine zis, aplicatiile pe care chiar tu le folosesti. Nu iti voi spune, pentru ca deja stii raspunsul. Acele aplicatii promoveaza prostia, incultura, analfabetismul, inducerea panicii / fricii, dezinformarea etc
Tu de ce crezi ca asa zișii influenceri sunt plini de bani? laughing

| LisaJulie explică (pentru BitchInRedDress):

Cred ca sunt printre putinii romani care nu au Twitter, Instagram, Snapchat, Tiktok, doar Facebook

| LisaJulie explică (pentru siriusblack98):

Cam și pe rețele de socializare e aceleași lucru! Tu ești unul dintre putinii oamenii care un username din carti chiar dacă este fantasy pentru copii și adolescenți! Rar am mai întâlnit acest lucru

| BitchInRedDress a răspuns (pentru LisaJulie):

Asta e cam greu de crezut?

| LisaJulie explică (pentru BitchInRedDress):

Chiar nu am, nu îmi petrec timpul pe rețele de socializare

| VioletaA4 a răspuns:

Părinți analfabeți. Lipsa de implicare a părinților. Ar trebui duși la un logoped pentru a-și regla roblemele legate de pronunțarea anumitor litere sau/si a învăța să vorbească.

| adryang78 a răspuns:

Cauzele sunt multe. Cele două enumerate de tine sunt printre ele. Sistemul educațional a fost boicotat cu bună știință de la așa-zisa revoluție încoace. Știi vorba aia, "statul te vrea prost".
Mai este și indolența părinților, în majoritatea cazurilor. Pentru mulți, e suficient "să fie copilul cuminte", adică liniștit, în mintea lor. Iar copilul își umple timpul pe internet, rețele de socializare și acumulează toate tâmpeniile vehiculate.
Subiectul este foarte complex, nu prea poate fi dezbătut aici.

| LisaJulie explică (pentru siriusblack98):

Mai era unul cu numele de utilizator Legolas dar înainte ca eu sa îmi fac cont!

| darrio2007 a răspuns (pentru Holiday):

Sau că unor elevi le stă mintea numai cum să il/o agate pe aia/ăla de la clasa de alături?

| Holiday a răspuns (pentru darrio2007):

"Agatatul" nu e printre factorii care duc la analfabetism functional.

| LisaJulie explică (pentru darrio2007):

Dacă un adolescent are o iubita/un iubit de la 15-16 ani in sus nu mi se pare rău! Mi se pare absurd sa aibă relații de la 11-12 ani

| darrio2007 a răspuns (pentru Holiday):

Asa e. Dar unii se concentreaza doar pe asta decat pe ce ar trebui sa faca la scoala. Si trec invătatul pe planul doi.

| darrio2007 a răspuns (pentru LisaJulie):

De acord. Toate se fac la timpul lor. Mai ales scoala.