Dupa parerea mea? Engleza, clar. Mai ales cea vorbita cu accent britanic. Si imi mai place mult si germana :X ( desi stiu germana la fel de bine cum joc golf xD dar ma straduiesc )
Frumoase? Nu cred ca exista o clasificare standard )) Poate cele care ne plac cel mai mult.
Mie imi plac : Romana, Ceha, Turca, Araba, Bulgara, Armeana, Albaneza si Greaca... Nu pot spune ca le-am studiat in amanunt, insa stiu sa vorbesc asa putin, cuvinte de baza, reguli de pronuntie, alfabetul. In rest pot sa spun ca gasesc chineza o limba ilogica, germana si toate limbile germanice, oribile, cuvinte luuuuuuuungi, scrii intr-un fel si citesti in cu totul alt fel, parca au o tonalitate putin fortata, hr hr hr, ich, ch ( un om care vorbeste o limba germanica am impresia ca are ceva infipt in gat, si haraie in continu ca sa il scoata ) japoneza e foartea grea, mii de simboluri, limba aglutinanta. Finlandeza si estoniana sunt exact ca fizica cuantica (adica ori te nasti cu ea ori nu sti nimic
Deci :
Top 3 cele mai placute : Ceha, Armeana si Greaca.
Top 3 cele care nu imi plac : Chineza, Japoneza si Germana.
Hola, estaba por aquí mirando cosas sobre la lengua romana y encontré esto, y para mi son las lenguas derivadas del latín y prefiero las que son más similares como lo es la lengua italiana, la rumana y el español.
Trandafiiiiiiiiiiiraș întreabă: