ÎNAINTE de a intra la facultatea de medicina din SUA, va trebui sa faci 2 ani de College care este un fel de pregătire pentru facultate. Acolo ți se va da o lista cu materii pe care trebuie sa le alegi. In cazul tau, vei alege biologia, chimia, fizica, mai precis științele exacte. După ce vei termina acei doi ani de college, vei primi o diploma de licența cu care te poți înscrie la medicina. Fără diploma de licența nu te primește nicăieri. Tot in timpul College-ului, va trebui sa te implici in activități de voluntariat, pentru ca ei vor sa te vadă responsabil și un om in folosul comunității. Apoi urmează admiterea la facultatea de medicina, adică din materiile pe care le-ai studiat la College la care se Adaugă Raționament verbal și limba engleză. Îți pot da o problema de laborator pe care nu ai făcut-o dar dacă o sa stai sa te gândești, vei găsi soluția potrivită. Examenele de admitere sunt foarte dificile atât pentru un student străin dar și pentru un student american. Apoi va urma o lucrare practica care se numește aplicație, parca, in care vei redacta un eseu de minim o pagina, in care va trebui sa-i convingi pe cei de acolo de la medicina ca ești studentul pe care ei te caută. După ce depui toate acelea, vei fi admis in facultate unde vei urma 2 ani teoretici și 2 ani pre-clinici, apoi va urma perioada de rezidențiat care este între 3 - 7 ani, in funcție de specialitatea aleasa. Cât despre taxe, acestea sunt foarte ridicate și valorează in jur de $30000 pe an universitar fără a include cazare, trai, etc. Eu îți spun din proprie experiența pentru ca am vrut sa fiu și eu ca tine, dar m-am răzgândit, deși in ciuda tuturor "documentațiilor" pe care le-am aflat, am zis ca acesta nu este locul meu. Trebuie sa vorbești fluent engleză, sa ai un nivel de C2, altfel nu te primește. Universitățile au profesori foarte buni, dar problema este ca se intra foarte greu. S-au depus anul trecut, sau acum doi ani, dacă nu ma înșel, trei mii și ceva de dosare la o universitate, dintre care admiși au fost o suta și ceva de candidați. Eu îți sugerez sa faci aici o facultate de medicina, deoarece și ele sunt recunoscute internațional, ideea este ca după ce termini facultatea și rezidențiatul, te poți angaja in SUA și o sa câștigi foarte bine plus ca nu vei mai pierde mulți ani făcând cursuri și nici mulți bani. Succes!
Multumesc!
Dar am mai auzit de romani care au facut facultatea de medicina in SUA. Ei au mai facut acel college? Adica practic cand se da la stiri unu' care a intrat la medicina in SUA, acel cineva de fapt a intrat la un college pregatitor pentru medicina? Adica practic incepi facultatea cam la 20 de ani?
Si apropo, tu pana la urma ai ales sa faci facultatea in Romania? Tu acum esti la facultate? In ce oras? Ca iau in calcul sa o fac si in tara
Nu sunt încă la facultate. Mai am puțin și termin liceul.
Trebuie sa intri la College prima data pentru ca îți trebuie diploma de licența. Fără de ea nimeni nu te primește. Și mai este acel proiect Erasmus cu care poți face un semestru sau un an in străinătate. Poți alege SUA pentru ca îți va fi mai ușor și nu mai ai alte criterii de admitere.
Si cu Erasmus cati ani poti face in aceeasi tara? Adica poti face primul an in Romania si restul de 3 in SUA? Sau 1 in SUA, 1 in UK, 1 in Australia de exemplu?
Sjhxjcks întreabă: