O luam de la cap:
stiinte ale naturii zis si bio chimie este un profil din domeniul real.
stiinte sociale apartine domeniului uman.
diferenta intre real si uman e ca la real materiile de profil sunt:mate,info,fizica,chimie,bio si la uman:romana,latina,istorie,latina la care o sa dai si teze.
Profilul real presupune o dificultate mai mare, invatat mai mult, materia e grea, fata de uman, la care daca esti atent din clasa si citesti acasa notitele, nu o sa mai stai prea mult sa inveti.
in clasa a 12-a orarul la bio chimie are putine ore de romana,limbi straine, filosofie, istorie, geogra, latina nu are nici nu a avut, iar la stiinte sociale ai multa istorie.
din clasa a 11-a de la stiinte sociale se scot din programa/orar orele de mate,info,chim,fizica,bio, iar la bio chimie se raresc orele de uman.
nu cred ca vrei sa te muti de la un profil slab la mate info, care e spuma spumelor.cel mai greu, cel mai bun.
bio chimie inseamna un nivel de mate mai slab, numit m2, iar mate info inseamna m1, care e crima sau pedeapsa.
daca te duci de la bio chimie la mate info, nu stiu daca promovezi anul, de bac nici nu mai zic.probabil ca o sa dai diferente la info si/sau mate.nu am mai auzit de astfel de transfer.normal e sa te muti la ceva mai usor ca sa iei bacul cu nota mare. daca tu gandesti invers e treaba ta.
nu vreau sa fiu inteleasa gresit.
ti-am zis din proprie experienta despre ce e vorba si la ce sa te astepti.
profii sunt foarte severi la mate info,nu iarta nimic,asteapta ca toti elevii sa fie corecti, punctuali, silitori, politicosi, implicati, etc.
La stiinte sociale faci istorie si romana si filosofie si dai teza la acestea 3 deci e posibil sa dai diferente la istorie si romana. Iar in caz ca nu se schimba BAC-ul la anul, vei fi nevoit sa dai la romana si istorie obligatoriu si la una din stiintele socio-umane (logica, psihologie, economie sau filosofie). La stiinte naturii nu te pot ajuta.