anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt etapele dezvoltarii umane? Trebuie sa scriu dintre toate doar despre copilarie adolescenta si maturitate.Va rog repede! Funda...

Răspuns Câştigător
| Cosminutzz22 a răspuns:

1)ciclul; de viata unui om(nasterea, bebelus)
2)copilarie
3)pubertate
4)Adolescenta
5)Tineretea
6)maturitatea
7)batrinirea


copilarie:omul fiind cu cea mai lunga copilarie.Aceasta perioada dureaza de la nastere pana la 10-11 ani.Mersul,vorbitul,descoperirea obiectelor si persoanelor din jur, trecerea de la un mod de hranire la altul caracterizeaza prima perioada a copilariei.Din a doua perioada a copilariei incepe intregrarea in alte grupuri, in afara familiei.

Adolescenta:care dureaza de la 14-15ani pana la 18ani, inseamna inceputuil unui preces de maturizare.

Maturitatea:cuprinsa intre 35 si 65 de ani, este o perioada in care omul isi desfasoara cu intesitate maxima viata profesionala, sociala si cea de famile.

Si daca vrei sa siti si despre batrinete
Batrinetea:de la 65de ani poate dura ori cat de la batrenete depinde cat de sanatos e omul.
Bafta, si Suceshappy
Funda?happyte rog

5 răspunsuri:
| BarBye a răspuns:

Copilăria este perioada vieții de la naștere până la pubertate.
Adolescența (Latin adolescentia, de la adolescere) este perioada de tranziție biologică, psihologică și socială de la pubertate la maturitate. Intervalul de vârstă la care are loc această tranziție este ușor diferit de la un individ la altul și depinde de mai mulți factori: sex (în general fetele intră în adolescență înaintea băieților), cadrul socio-cultural etc. Organizația Mondială a Sănătății definește adolescența ca fiind perioada dintre 10 și 19 ani, dar în numeroase țări occidentale se consideră că adolescența începe între 11 și 13 ani la fete, 12-14 ani la băieți, și se termină în jurul vârstei de 19-21 de ani la ambele sexe.
Această perioadă de tranziție presupune atât modificări la nivel fizic, cât și modificări la nivel de comportament și personalitate. Adolescentul devine mai preocupat de propria imagine și de poziția sa în raport cu cei din jur (grupul de prieteni, colegii de școală). În același timp, copilul adolescent tinde să se îndepărteze de părinți, în încercarea de a fi independent și de a decide pentru el însuși. Nevoia părinților de control și de supraveghere devine incrongruentă cu noile nevoi de dezvoltare și comunicare ale copilului, iar conflictele devin sursa permanentă a neînțelegerilor între aceștia. Pentru a depăși dificultățile de relaționare, este util ca părinții să-și stabilească strategii de comunicare în relaționarea cu copii bazate pe empatie și înțelegerea nevoilor, încredere și respectarea intimității și a spațiului privat.
Dezvoltarea corectă a adolescenților se bazează pe stimularea mai multor arii în strânsă legatură cu activitatea lor. Un adolescent echilibrat alege activitați care contribuie la dezvoltarea caracterului, creșterea increderii în sine, dezvoltarea abilitaților de socializare, identificarea pasiunilor si luarea deciziilor. Parinții trebuie să încurajeze dorinta tinerilor de a își descoperi propriul talent, fiindcă vârsta adolescentei este potrivită pentru a incepe o cariera în domeniul ales.
Maturizarea este procesul care conduce catre deplina dezvoltare a unei persoane. Ea atinge maturitatea cand gaseste in mod obisnuit un raspuns satisfacator nevoilor sale. In primele luni de viata, copilul este total dependent de mama sa. Este etapa fuziunii. Mama lui si el sunt o entitate. El nu a invatat ca este o persoana diferita de mama sa. Invata progresiv, cand isi da seama ca mama sa nu raspunde mereu la dorintele sale. Atunci incepe sa se simta frustrat.

| GulubuntzBudulush a răspuns:

Acestea sunt stadiile dezvoltări umane:
- Pruncia (nu ne interesează) - mai puțin 2 ani
- Copilărie: începe la 2 ani până la 13 la fete și la 14 la băieți totuși tot copii sunt considerați până la 14 ani din punct de vedere biologic cam la fel. Se împarte în 3 etape: una 2-3 ani, alta 4-10 la băieți și 4-9 la fete și alta 11-14 la băieți și 10-13 la fete.
Adulții sunt cei cu cu vârstele 19-65 totuși și bătrâni normal sunt considerații tot adulți dar sunt cam diferiți și uneori altă etapă. Tinerețea 19-35 ani, Maturitatea 36-65 ani și Bătrânețea începe la 66 ani?!

| GulubuntzBudulush a răspuns (pentru GulubuntzBudulush):

Corectez copilăria ține la fel la ambele genuri, de-aia nu contează așa am crezut eu însă nu e chiar așa.

| LolaBebe a răspuns:

1. Copilăria ( 0 - 11)
2. Preadolescenta ( 11- 14)
3. Adolescenta ( 14 - 18)
4. Tineretea ( 18- 30)
5. Maturitatea ( 30 - 60)
6. Batranetea ( 60 - pana moare )

| lOLLOLOL a răspuns:

Sau al referat Adolescenta este varsta intrebarilor, a indoielilor.Noi, adolescentii, reprezentam viitorul acestei societati. Unii care sunt constienti de acest aspect, se straduiesc sa invete cat mai bine la scoala, sa urmeze un liceu bun si sa intre la facultate.Inerent la aceasta varsta apar tot felul de intrebari de genul: "Cine sunt?", "De ce trebuie sa tin cont pentru a lua o decizie corcta?", "Care este scopul meu in viata?" si multe alte la care vom afla raspunsul mai tarziu sau poate niciodata.

In zilele noastre este din ce in ce mai greu sa fii adolescent. Apar tentatii de tot felul cum ar fi : drogurile, tigarile, alcoolul.Cine apuca sa mearga pe aceasta cale va fi un om pierdut, fara adolescenta, fara alti prieteni decat cei care merg pe acelasi drum chinuitor, plin de prapastii.E greu sa fii tu insuti cand anturajul te face altfel? Intr-o conversatie cu prietenii trebuie sa le sustii afirmatiile, cu toate ca tu esti de alta parere.

Dar poti totodata sa-ti exprimi opinia, care este total diferita de aceea a amicilor, si acestia daca sunt prieteni adevarati, vor aprecia parerea ta sau din contra, nu o vor lua in seama si se vor supara pe tine ca nu gandesti ca ei.Aceasta din urma problema te va face mai precaut in alegerea prietenilor, care trebuie sa fie "pe aceeasi lungime de unda" cu tine, altfel nu te vor intelege si nu te vor aprecia niciodata.

Aproape maturi si mult prea copii, ne gandim cum am putea defini perioada prin care trecem. Unii spun ca este cea mai frumoasa perioada din viata unui om, altii din contra spun ca este foarte greu sa te intelegi cu un adolescent. Oricare ar fi parerea noastra, adolescenta este etapa care face trecerea de la copilarie la tinerete.

Adolescentii sunt diferiti prin caracter, comportament, fizic, gandire iar lista ar putea continua.Fiecare om este unic si traieste intr-o lume a sa.In cadrul acestei etape te maturizezi, incepi sa privesti lucrurile dintr-o alta perspectiva, devii alt om, diferit de ceea ce ai fost pana acum.

Adolescenta reprezinta o perioada initiatica, in care fiecare incepe sa cunoasca mai bine lumea, sa-i descopere secretele, sa porneasca pe cararile neumblate ale vietii, sa se initieze in toate domeniile.Incepe sa se cunoasca pe sine, descopera laturile personalitatii lui si realizeaza schimbarile esentiale ce ii marcheaza existenta.

Adolescenta inseamna pentru mine cea mai frumoasa perioada din viata, cea mai plina de nelinisti, izvorata din intrebarile care isi cauta raspunsul, cea mai putin echilibrata din punct de vedere emotional din cauza necunoasterii locului pe care il are adolescentul in societate si in univers, si totusi febrila de a se lansa intr-o viata rationala si armonioasa!
...