Am dat teza la geografie.
Nu stiu sigur daca mai tin minte ceva, cu toate ca au trecut doar cateva luni
Totusi am luat 9.
Deci in Sud- Marea Mediterana aprox. 1ooo km. [cred]
Vest-oceanul Atlantic
Nord- Arcticul [2800 km]
Est- Muntii Ural
Pff. Nu mai stiu sigur la cati km. dar am in caiet dar mi-e lene acum sa scot caietul si sa ma uit. E cam tarziu, e unu ceasul. dar sper ca am fost de ajutor. Apropo in nord si vest nu stiu sigur daca sunt inversate. Probabil sunt viceversa. Vezi si tu
In N-Capul Nord sau Nordkyn din pen Scandinavica, In S- Capul Punta Marroqui (La str. Gibraltar); V-Capul Roca; E- Mtii Ural (nu sunt luate in considerare insulele).
Aici poti vedea cum sta treaba exact cu delimitarile, ca uneori acestea sunt putin diferite
http://ro.wikipedia.org/wiki/Europa#Delimit.C4.83ri
N-Capul Nord
S-Capul Tarifa, sau Tainaron
S-Capul Roca
E-in apropiere de localitatea Vorkuta, Mtii Urali cu punctul cu masura de 492 m.
Daca vrei iti zic si cum se desparte Europa de Asia.
Mtii Urali, raul Ural, Marea Caspica, Marea Neagra.
Din cate stiu eu, in est muntii si fluviul Ural, Marea Caspica, Marea Neagra, Muntii Caucaz, Stramtorile Bosfor si Dardanele; in sud Marea Mediterana; in vest Oceanul Atlantic; in nord Oceanul Arctic. Dar nu stiu sigur, asta mai stiu de la geografie din anii trecuti.
De la cel mai vestic punct (Capul Roca) şi până la extremitatea de nord-est a Munţilor Ural, sunt cca 6000 km, iar de la cel mai sudic punct (Capul Tanairon sau Matapan) din sudul Greciei (Peloponez) şi până la cel mai nordic punct (Capul Nord sau Nordkyn) din Pen. Scandinavă sunt cca 3900 km. Cel mai sudic pământ european îl constituie I. Creta, iar cel mai nordic pământ este Arh. Franz Josef.Marginile masei continentale se scaldă în apele Oceanului Arctic, în cele al Oc. Atlantic până la strâmtoarea Gibraltar şi în apele Mediteranei şi ale Mării Negre în partea sudică. Între Marea Neagră şi Marea Caspică, limita este formată pe uscat de zona joasă transcaucaziană Kuma-Manici. Limita estică o formează valea fluviului Ural şi de la izvoarele acestuia, cumpăna de ape formată de crestele Munţilor Ural.(Extras din Document- Geografia Europei).
Baiatul v-a intrebat de limite nu de extremitati, pe mine nu ma fraieriti cu d-astea
In N-Oceanul Arctic
In V-Oceanul Atalantic
In S-Marea Mediterana
In E-Mtii Ural, Raul Ural, Marea Caspica, Mtii Caucaz.
CordovanRaul întreabă: