| Clara120 a întrebat:

Care sunt perioadele de timp din cursul unui an in care nu se fac nunti si de ce Biserica a randuit aceste perioade?
Dau funda
Multumesc

Răspuns Câştigător
| Tzl a răspuns:

In Saptamana Alba: 28 februarie - 06 martie 2011

- In Postul Pastelui: 07 martie - 23 aprilie 2011

- In Saptamana Luminata: 24 aprilie - 30 aprilie 2011

- In Duminica Rusaliilor: 19 iunie 2011

- In Postul sf. Apostoli Petru si Pavel: 20 iunie - 28 iunie 2011

- In Postul Adormirii Maicii Domnului: 1-14 august 2011

- In Postul Nasterii Domnului: 14 noiembrie - 24 decembrie 2011

- De la Nasterea Domnului pana la Botezul Domnului: 25 decembrie 2011- 6 ianuarie 2012

- In toate zilele de post de peste an

- In zilele praznicelor imparatesti si in ajunul lor

3 răspunsuri:
| ramona30 a răspuns:

Cateva saptamani inainte de marile sarbatori, adica de craciu, paste, Sfanta Maria, Sfintii petru si pavel. Biserica zice ca atunci cand sarbatorim marile genii cretine nu avem voie sa mai sarbatorim si altceva, trebuie sa fim piosi si sa ne rugam caci am pacatuit, sau daca nu, poate vom pacatui. Si e nevoie de cateva saptamani pentru a le sarbatori.
Eu, una am avut nunta intr-o perioada in care nu se fac nunti, in post, dar nu s-a suparat nimeni.

| LucianNoAnswers a răspuns:

Din cate stiu in timpul posturilor nu se fac nunti si in zilele de sarbatori(sfinti, praznice s. a)

| luckyluke a răspuns:

In calendarul Bisericii Ortodoxe scrie asa:
Nu se fac nunti:
-in toate zilele de post de peste an *(miercuri si vineri)
-in zilele praznicelor imparatesti si in ajunul acestora *(praznice imparatesti=sarbatori inchinate Mantuitorului si Maicii Domnului)
-in saptamana lasatului sec de carne *(anul acesta luni, 28 februarie - duminica, 6 martie)
-in Postul Sfintelor Pasti *(luni, 7 martie - sambata, 23 aprilie a. c.)
-in Saptamana Luminata *(duminica, 24aprilie - sambata, 30 aprilie a. c.)
-in postul sfintilor apostoli Petru si Pavel *(luni, 20 iunie - marti, 28 iunie a. c.)
-in postul adormirii Maicii Domnului *(luni, 1 august - duminica, 14 august a. c.)
in postul nasterii Domnului *(marti, 15 noiembrie - sambata, 24 decembrie a. c.)
-in perioada de la Craciun pana la Boboteaza *(duminica, 25 decembrie 2011 -vineri, 6 ianuarie 2012)
Asa cum am aratat mai sus, Biserica a stabilit in general ca nu se fac nunti in zile de post si de praznice imparatesti, tocmai pentru ca aceste zile trebuie petrecute in smerenie, pocainta, abstinenta (post), inchinare si adorare a lui Dumnezeu, iar nu petrecute in distractii, desfatari, betii si alte cate si mai cate.
Partea a doua a raspunsului e de la mine, prima parte e din calendarwinking

Întrebări similare