| Rebecaaa29 a întrebat:

Care sunt sensurile cuvantului a descarca?

Răspuns Câştigător
| Stefan89 a răspuns:

Descarca- a lua ceva de pe internet(am descarcat un film)
-a goli remorca unui camion sa zicem(descarca varza din remorca)
-a te elibera de stres(m-am descarcat)
-a trage cu arma(arma s-a descarcat accidental)
-a se goli( mi s-a descarcat bateria)
-descarcari electrice, si multe alte exemple

4 răspunsuri:
| Danyelusha a răspuns:

DESCĂRCÁ, descárc, vb. I. Tranz. 1. A goli, parțial sau în întregime, un vehicul de transport; a da jos încărcătura. 2. A suprima sau a micșora forțele care acționează asupra unei piese, unei construcții, unui sistem tehnic etc. care ar putea produce deformarea acestuia. 3. A scoate încărcătura dintr-o armă de foc. ♦ A face să ia foc, a declanșa o armă; a trage, a slobozi un foc de armă. ♦ A consuma energia înmagazinată de un acumulator electric. ♦ Tranz. și refl. A face să-și piardă sau a-și pierde încărcătura electrică. ♦ Refl. (Despre trăsnet sau furtună) A se dezlănțui. 4. Fig. A da curs liber unor stări sufletești, a se elibera sufletește (împărtășind ceva cuiva). ♦ Refl. A se ușura de o vină, de un păcat etc. ◊ Expr. (Tranz.) A-și descărca conștiința (sau inima) = a-și ușura conștiința, făcând confidențe cuiva. 5. A declara în mod oficial că o gestiune a fost corectă și că nu e nimic de imputat gestionarului. – Lat. discarricare.

| NoNameJunior a răspuns:

Descarca-descarci ceva de pe internet
descarcat-s-a descarcat telefonul
ea s-a descarcat-de exemplu:a plans
sper ca te-am ajutat!

| brutus123 a răspuns:

A DESCĂRCÁ descárc tranz. 1) (mijloace de transport, recipiente) A elibera de materialele încărcate. 2) A elibera de încărcătură. 3) (arme de foc) A pune în acțiune, efectuând o împușcătură. 4) (piese, instalații etc.) A ușura, micșorând sau suprimând forțele care acționează. 5) (corpuri încărcate cu electricitate) A face să se descarce. 6) fig. (persoane sau instituții) A scuti de anumite obligații. /

Întrebări similare