Ai nevoie in primul rand de acceptul liceului unde doresti sa te muti.Acolo eventual invoci niste motive. Faci apoi o cerere catre liceul tau pe care sa existe avizul scolii care te preia.Cu aceasta cerere aprobata te prezinti la noul loc si te repartizeaza de la secretariat intr-o clasa.Secretariatul te si inscrie in catalog. Urmeaza apoi o corespondenta intre cele doua licee ca sa ti se trimita foaia matricola. Te poti lamuri cu exactitate intreband la liceul vizat, la directiune sau la secretariat.
Vbitul cu dirigintele clasei, cu directorul cred sa le dai niste motive bune, de fapt daca nu vrei nu te pot obliga sa le dai prea multe informatii.Iti vor da o foaie matricola cred cu notele si cu mediile pe care o vei duce la noul liceu unde te vor trece in catalog. Oricum stiu ca se pot face numai intre semestre si vara transferurile.
Intreaba la secretariatul liceului care sunt pretentiile lor si ale directorului/directoarei. Sau roga-ti dirigintele s-o faca pentru tine, daca va intelegeti bine. La fel - intreba si la liceul unde vrei sa te muti. "Cate bordeie - atatea obiceie" se aplica si la scoli: fiecare e cu pretentiile sale.
Nu stiu exact, dar noua diriga ne-a spus ca in primul rand pentru a te muta trebuie sa ai media peste 8. 50