anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cât de important este să știi limbi străine?
Dacă învăț spaniola, credeți că o să-mi folosească la ceva?

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Ar ajuta daca urmărești job-uri in străinătate, dar așa nu știu dacă ajuta neapărat.
Oricum, e bine să știi mai multe limbi pentru tine, mai ales

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca pleci in Spania, te ajută foarte mult. In rest, prea putin.

| Simpatic a răspuns:

Spaniola? sigur ca ajuta ...sa vizionezi telenovele fara sa mai ai nevoie de subtitrare!

| Violleta2022 a răspuns:

Spaniola, doar in Spania, in rest este fara importanta, la fel ca si lb romana, doar in tarisoara aia este importanta.

Engleza este limba universala pe glob, pe aia trebuie sa te straduiesti sa o inveti.

| dullcat a răspuns:

Nu e neparat sa pleci in strainatate, poti lucra si in Romania la o multinationala unde sunt necesitate n limbi straine.

| Hyperion7 a răspuns:

Este important să știi limbi străine pentru a te putea descurca in tara respectiva.
Doar cu engleza nu te poți descurca fiindcă sunt multi spanioli care habar nu au engleza, cum nici la noi multi români n-o știu.

| anonim_4396 explică (pentru Hyperion7):

Eu nu cunosc engleza, mi se pare o limbă complicată. Crezi că ajută să pui o limbă străină la CV, dacă lucrezi doar cu români? În schimb, am multe rude care au fost plecate cu munca în Spania, aș avea cu cine să fac conversații.

| MeisterSchnitzel a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă și engleza ți se pare complicată, care efectiv nu are nici conjugări și nici cazuri, cum naiba crezi că înveți tu spaniola, care are trei grupe de verbe și n-șpe mii de moduri și timpuri?

| anonim_4396 explică (pentru MeisterSchnitzel):

Engleza are multe timpuri de-ale grele. Oricum, nu cred că am capacitatea de a învăța o nouă limbă. Era doar o întrebare despre importanță limbilor străine.

| MeisterSchnitzel a răspuns (pentru anonim_4396):

O limbă străină este importantă sau nu în funcție de ce vrei să faci. Dacă vrei să lucrezi într-un domeniu intelectual, ești cam mort fară nicio limbă străină, nici măcar engleză ori franceză. Dacă nu, nu cred că va interesa pe cineva.
Ce timpuri grele are engleza, iartă-mă că te întreb? Crede-mă că nu o fac cu răutate, sunt doar curios ce consideri tu greu.

| dullcat a răspuns (pentru anonim_4396):

Engleza e printre cele mai usoare limbi. Daca nu ai inteles inseamna ca nu ti s-a predat cum trebuie la scoala.Ai posibilitatea sa inveti de pe internet in ziua de azi, urmarind filme, cu dictionarul in mana, cautand pe Youtube, unde inclusiv profesorii posteaza continut si teorie, explicatii, exercitii etc. etc.

| Hyperion7 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ar ajuta daca urmărești job-uri in străinătate, dar așa nu știu dacă ajuta neapărat.
Oricum, e bine să știi mai multe limbi pentru tine, mai ales

| ReddY25 a răspuns:

Ăsta e un talent aparte, deci e foarte important să știi a vorbi cel puțin o limbă străină

| DeMicUnCălător a răspuns:

Orice limbă străină te ajută.
Oamenii care vorbesc mai multe limbi sunt peste restul

| nevermind1234 a răspuns:

Te ajută dacă mergi in afară. Sau mai sunt call-center care cer limbi străine, dar in România, nu prea ai ce face cu spaniola. Se caută mai degrabă limbi mai rar vorbite, cum e chineza, coreeana,, chiar și germana, plus altele. Daca ai ști si engleza ar fi foarte ok. In general, sa știi o limba străină, sau mai multe, te ajută foarte mult la dezvoltarea creierului, in plus te ajută sa citești cărți, sa urmărești canale, documentare, pe care nu le găsești traduse.