Diferenta ar fi faptul ca la taxa, platesti o anumita suma de bani in fiecare an universitar, si nu mi se pare ok, adica parintii nu pot sa te ajute toata viata sa-ti platesti facultatea.Iar cand te angajezi nu ii intereseaza unde ai terminat taxa/buget ci diploma cu care ai terminat facultatea aia conteaza mult, si bineinteles sa te descurci in acel domeniu in care te angajezi.
NU conteaza. Diferenta e ca atunci cand esti la "cu taxa" nu ai loc sa te cazezi in caminele facultatii respective, decat daca renunta unii la locul lor in camin + ca platesti taxe la facultatea respectiva ca sa inveti.Mai pe scurt cand esti la "cu taxa" cheltui multi bani pe parcursul acelui an/acelor ani. Daca intrii la o facultate la "cu taxa" si inveti foarte bine poti sa treci din semestrul II la "buget" si ti se restituie banii ori nu mai platesti anul viitor taxa. Ai oportunitati in sensul ca atunci cand ai terminat la buget ai mai economisit din banii tai sau a parintilor/familiei.Cand esti la "cu taxa" si nu provii dintr-o familie instarita normal ca e intr-un fel o mica povara pana ajungi la buget.Dar daca ai bani, nu e nicio problema poti sa stai in chirie sau sa iti cumperi o garsoniera/apartament.Eu zic ca nu se uita nimeni cand te angajeaza daca ai terminat facultatea la "cu taxa" sau la "buget", important e sa ai note bune si sa te descurci in acel domeniu.Asta-i parerea mea.
kikirikikikiki întreabă:
anonim_4396 întreabă: