| WayhaughtK a întrebat:

Cat de multa engleza pot invata ascultand replici din filme/seriale si sa si citesc subtritrarile?
Ce alte metode stiti?

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Creierul retine informatile scurte mai bine decat cele lungi, cand vezi un film creierul citeste =se activeaza o parte din creier si partea cu auzul in limba respectiva e oprita pentru ca auzi vocea ta in creier, asculti limba romana, dar poti invata diferit engleza fi atent daca isi spun was machen sie heute si tu stii 50% din propozitie isi dai seama ce spun, o limba se invata cand o intelegi, haw are you? o limba se invata prin expunere
citire
scriere
ascultare
te pui si citesti 3, 4 ore pe zi, asculti conversati, te pui si vezi o scena 5 minute cu si fara subtitrare,astfel vei memora,daca asta ar functiona toata lumea ar intelege engleza,turca,spaniola de la tv, dar nu e chiar asa, eu am vazut documentare, traduceam la scoala mult, vedeam multe filme eram atent la actori, traduceam piese in minte, gandeam in engleza, incepe cu cele 3000 de cuvinte din engleza si 500 de verbe si vb engleza https://www.mylanguageexchange.com/

| Sn4k3 a răspuns:

Exercitii (net, carti), duolingo si sa citesti/traduci texte.

| Legion7X a răspuns:

Poți descărca filmele în telefon cu subtitrare una în engleză una în română apoi dai drumul la film și ce ți se pare ciudat la pronunție sau definiție adaugi varianta englezească să vezi cum se scrie apoi varianta românească să vezi cum se traduce.

Crede-mă chiar funcționează apoi pe măsură ce faci asta îți vei da seama iar aceleași cuvinte le vei auzi și în alt film apoi va fi și mai ușor să înțelegi.
Sau poți să te uiți la videoclipuri în engleză pe Youtube activând engleză mod automat să vezi se scrie apoi ce nu ști cauți pe google translate sau dexuri britanice, americane dacă ai ceva cunoștințe

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai sa stii ca este o metoda contemporana foarte buna! Iti recomand filmele in care personajele vorbesc engleza destul de liniar, adica cum citesti literele la inceput si dupa formezi cuvine. Prefferatele mele sunt 2 filme de comedie epice: TheDictator(nu charlie chaplin) in care e un arab, un ultim dictator cu o engleza usor de inteles si Rat Race in care joaca si Mr. Bean in rolul unui italian, la fel cu o engleza liniara, iar celelalte personaje vorbesc la fel, pe intelesul oricui cu o cultura medie in LB. Engleza. Subtitrarile le iau de pe titrari.ro (TITRARI NU SUBTITRARI!) Iti recomand sa vezi mai intai trilerele. (TheDictator are doua trailere in 2 parti)

| simplegirl2 a răspuns:

Inveti cuvinte si unele fraze uzuale, de exemplu hi, hello, how are you? it' s fine. daca te uiti de mai multe ori la acelasi film poate inveti mai multe cuvinte/fraze; dar mai greu edoarece esti concentraat si la imagine si la subtitrare. Daca ai capacitate de retinut poti sa inveti ceva!

| codrincodrin a răspuns:

Intra pe Duolingo si termina tot cursul si apoi o sa iti fie mai usor sa inveti din filme. Trebuie sa ai o baza buna, ca asa o sa fie foarte greu. Succes!