Cate 25 de cm in fiecare directie. Stanga, dreapta, fata si spate. De exemplu, daca o camera are 16 metri patrati atunci in fiecare directie sunt cate 4 metri (stanga, dreapta, fata, spate). Sper ca m-am exprimat cat de cat corect si ai inteles.
" CapDeSfecla : Cate 25 de cm in fiecare directie"
dragă sfeclă, mai incearcă odată!
Gresit. In primul rand nu in fiecare directie, ci pe fiecare latura a formei geometrice. Patratul de 1 m patrat nu are laturile de 25 de cm, ci de 1 metru. Suprafata unui patrat de 25 cm este de 0, 25 x 0, 25 = 0, 0625 m patrati.
ERONAT!
Poate ai vrut sa zici "cate 50cm in fiecare directie", sa iasa cate o latura de 1m.
Iti iese 0, 50 m.
E intrebare si raspuns foarte greu (de inteles).
Daca stai intr-un punct, atunci masurand spre fata si spre spate cate 0.5m, atunci distanta intre cele doua "capete" masurate va fi 0.5+0.5=1m.
La fel se intampla si la masurarea spre stanga si spre dreapta.
Astfel, vom avea un patrat cu laturi de cate 1m, a carui suprafata este de 1m^2 (1m patrat sau 1mp).
E foarte complicat...
E „grele", bre, artimetica asta!
Nu e de mirare.
A venit la mine in vizita o tanara de clasa 7-a. Nu intelegea aproape nimic din matematica elementara.
Mare mi-a fost surpriza sa constat ca, nu a invatat-o nimeni pana aceasta varsta (13 ani! ) CEASUL ANALOGIC, cu aratatoarele!
Evident, astfel sa nu ne miram daca nu cunoaste nici notiunile de baza de geometrie plana!
Adica este un patrat cu latura de un metru.
Daca ai o arie mai mare, aceasta va fi impartita in mai multe patrate cu latura de 1 metru.
Cub cu rază? Mă faci sa rad.
Metrul pătrat, având simbolul m²
aria unei suprafețe, având valoarea ariei unui pătrat cu lungimea laturii de un metru
https://www.qtransform.com/......patrat.php
1 m² = 10000 cm²
https://www.qtransform.com/......atrati.php
Da,acum mi-am dat seama ce prostie am scris... Anuleaza funda. Nu scrieti in timp ce mergeti
1 m², adica un metru patrat reprezinta un patrat cu laturile de 1 m. Este cel mai folosit in masurarea apartamentelor si a terenurilor mici.
Curiosul999 întreabă: