Mie nu mi-a luat nici o săptămână să mă pregătesc, secretul era să înveţi fiecare lecţie la timpul ei şi odată învăţată nu mai ieşea din cap prea repede.Fă aşa şi îţi asiguri un 9+(asta dacă eşti clasa a 9-10)
Repetă clasa a 3a unde învăţai ce-i aia cratimă şi unde se pune şi unde nu, apoi treci prin clasa a 6a unde învăţai să conjugi un verb.
Va dura muuuuuuuuuuuuult, atat de mult pana vei invata ca ''ati'' se scrie fara cratima(minusul ala dintre cuvinte) si ca ati este verb auxiliar, care ajuta la formarea unor moduri si timpuri verbale
Eu nu am dat bac am dat examen anul asta si m-am pregatit cu cateva luni inainte, pentru bac normal trebuie sa inveti de la inceputul anlui dar nu e tarziu nici cu o luna inainte daca inveti si vrei cu adevarat sper ca te-am ajutat si success la bac!
Dacă te apuci mai din timp şi îţi programezi câteva ore bune pentru nu o să-ţi ia mult. Stilul meu la învăţat pentru bac era în felul următor: în 30 de minute învăţam o lecţie şi în 10 minute o repetam şi scris şi oral (iar dacă mă mai încurcam citeam iarăşi de la capăt totul) ş.a.m.d. Timpul meu total era de 4 ore dar mai făceam şi pauze. Succes!
Cu o luna inainte de examen si am avut timp atat sa invat comentariile cat sa le si repet.
Nu are sens sa te apuci prea din timp pentru ca iti vei pierde timpul si chiar nu merita pentru niste chestii care iti vor trebui doar 3 ore din viata.
Depinde de cat de multa romana stii si depinde cat iti ia sa reti. In general e foarte mult la partea a 3a unde sunt multe comentarii de invatat.
dar pentru o mai buna pregatire iti recomand sa citesti cu incredere acest articol:
daca inveti de acolo sigur vei lua cu brio la romana
https://deearockon.wordpress.com/cevaceva/
Dan10079 întreabă: