Citeste, de preferat, ce iti place tie. Nu conteaza neaparat subiectul sau categoria din care face parte cartea. Lecturand, te vei dezvolta din foarte multe puncte de vedere.
Cand am spus orice, m-am referit la carti serioase, nu la prostii precum: "Suge-o, Ramona!", "Suge-o, Andrei!", "Aventuri intime ale unei prostituate" si asa mai departe.
Cititul ajuta in special la agilitatea mintii si desigur cu cat citesti mai mult cu atat vei citi mai repede si mai cursiv. Ajuta la exprimare intr-o mai mica masura dar ca sa iti raspund ai putea citi macar 3 carti.dar mai complicate..gen romane.
Vrei sa te exprimi mai bine verbal sau în scris? Pentru ca e o diferență.
Daca e vorba de exprimarea in scris atunci trebuie sa citești cat mai mult, începe cu cărțile din programa școlară (ele îți vor fi baza).
Exprimarea verbala e mai dificila pentru ca tine atât de cunoștințele tale, cat și de emoțiile sau fobiile pe care le ai (multi se blochează când trebuie sa tina o prezentare sau un discurs). Dacă asta e și problema ta atunci trebuie sa găsești o cale de a trece peste, de a prinde încredere în tine.
Cartile dezvolta vocabularul dar nu numarul lor, ci provenienta autorului, actiunii petrecute in carte. Daca citesti carti de acu 70 de ani din alta regiuni a Romaniei e posibil sa imprumuti anumite cuvinte/expresii pe care lumea din jurul tau nu le vor intelege. Sau nu te vor intelege pe tine de ce le folosesti.
Ideea sta in felul urmator.
Petrece timp cu oameni inteligenti care stiu ce vorbesc intr-adevar, care se exprima corect, atunci cand auzi un cuvant, o expresie pe care ai impresia ca nu o intelegi pe deplin, cel mai bine e sa te informezi. Asta e parerea mea, nu zic ca nu ajuta cititul de carti.
AvalohAlyn întreabă:
Cavani1999 întreabă: