Asculta trebuie sa precizezi ce dimensiuni cartea avea ca ele pot varia gandeste-te logic
Du-te la biblioteca nationala categoria -14 ani ei fiecarecarte pe rand care ati trebuie te uiti la final ce numar are ultima pagina si asta ati e raspunsu
Ps data viitoare gandeste-te cum ai putea sa te ajuti singur fara a folosi internetul (ca sa nu ati creezi o dependenta din internet)
Dragă prietene, numărul de pagini al unei lucrări literare poate fi diferit de la o ediţie la alta.
Ce înseamnă o ediţie?
În anul 1850( de exemplu) s-au tradus şi s-au tipărit şi în România aceste poveşti. Tipărirea O SINGURĂ DATĂ a unei lucrări literare se cheamă o EDIŢIE. O aceeaşi lucrare literară, în decursul vremii mai poate fi tipărită de poate peste 100 de ori. Fiecare dintre aceste retipăriri poartă numele de ediţie.
Cel care s-a ocupat de publicarea acestora, le-a pus într-o carte în care fiecare dintre acestea avea un anumit număr de pagini. Nu contează cîte.
Ei bine...
De peste 150 de ani, de atunci, fiecare în parte au fost tipărite de diverşi editori în alte 50 sau 100 de ediţii. Nu toate în acelaşi volum şi nu se poate şti NICIODATĂ cîte pagini a avut fiecare povestire în fiecare ediţie. Una, de exemplu "Cenuşăreasa" a apărut într-o carte, împreună cu alte poveşti, şi avea 7 pagini. Tot aceeaşi poveste a apărut cu ilustraţii şi avut 15 pagini. Şamd.
NU te va întreba nimeni şi niciodată cîte pagini are. Cine te va întreba e un PROST.
NU are nici o importanţă acest lucru. Nu foloseşte nimănui.
Întreab-o tu pe profesoara ta şi vezi ce îţi va spune.
Problema e ca in total trebuie sa citesc 300 de pagini pana acum am 200 si nu stiam cat are sinbad ca am citit-o demult si nu mai am cartea
anaadiaconu întreabă: