1. Inveti acasa si te prezinti numai la partiale / examene.
2. La buget nu platesti, la taxa platesti. Tabelul buget / taxa se concepe in urma sumei notelor materiilor la care ai reusit sa promovezi, inmultita cu 5. Numarul final se numeste numar de credite si este folosit pentru a te repartiza in acest tabel buget / taxa.
3. 2 semestre pe an. Sunt facultati in care dai sesiunea la final de semestru (examene) sau dai partiale (caz in care dai 2 teste intr-un semestru: unul la mijlocul acestuia si unul la final). Parerea mea: muuuult mai avantajos cu partiale decat cu sesiune.
4. Depinde de facultate, dar in cele mai multe cazuri salile unde vei face seminarele / laboratoarele sunt practic sali de clasa. Cursurile le faci, de cele mai multe ori, in amfiteatru, adica exact, ceea ce ai vazut tu in filmele americane, oarecum.
5. Indiferenta maxima din partea profilor, no one gives a *** about you, se leaga unele dintre cele mai tari prietenii, betii cat cuprinde, la inceput de facultate ai sa zici ca vei fi studentul model dar o sa te razgandesti dupa primele 2 saptamani' daca nici atunci, atunci dupa prima sesiune. Nu mai sunt aceleasi relatii legate ca in liceu, totul e pe interes (ca deh, trebuie' sa fim la buget, sa nu platim), program extrem de flexibil (gen vii de la 8 la 10 dimineata pentru un seminar, te duci acasa, si de la 14 la 16 ai din nou seminar), etc...
Imi esti de mare ajutor! "MERCI FIINDCA ESTI TU"
Oricum... ce vrea sa insemne seminar?
Si acel "etc." de la finalul raspunsului tau ce informatii mai poate contine? Sunt putin disperat! -intre noi fie vorba, desi vede tot site-ul , sunt mai mult decat putin disperat si mi se face frica de facultate fiindca ma simt total nepregatit-!
Seminar = 2 ore de teorie + putina practica
Mnah, multe chestii, din ce-am inteles de la cei din anii mai mari. Nu sunt si eu chiar atotcunoscator din moment ce abia am terminat doar primul an de facultate.
Nu trebuie sa fii pregatit in vreun fel anume pentru facultate, pentru ca tot te va prinde nepregatit. Nu ai de ales. Si nu, nu trebuie sa-ti fie frica ca nu vei invata de exemplu, pentru ca o sa te faca facultatea sa inveti, chit ca nu vrei. Nu mai e ca la liceu unde puteai sa te mai milogesti de profi. Aici e alta viata.
Eu sunt clasa a 9a si stii ca doar timpul trece repede asa ca am zis sa nu ma mai interesez prea mult de 9-12, ci doar de Bacalaureat(reguli etc.) si facultate.
Nu vreau sa spun ca daca nu ma intereseaza 9-12 nu invat. Ba dimpotriva o sa invat de rup cartea in, nu doua, ci cinci bucati.
Mai am cateva intrebari (adica vreo groaza): adryan_dumytru@yahoo.com -id.-ul meu de Mess. Si pana reusim sa vorbim pe Mess, mai am o intrebare: majoritatea stundentilor sunt maturi? Desi stii doar, ca se mai gasesc unul, doi studenti pe ici colo mai fanatici.
Maturi is aia de tocesc 24/24. Eu unul prefer sa am note modeste dar sa ma si distrez in acelasi timp. Cat despre invatatul in liceu, stai numai sa dai de gustul lui mai intai. O sa ti se acreasca tie de tot ce tine de invatat. Anii liceeni sunt cei mai faini. Ai mei au fost.
Bună.
Ce vârstă ai de pui astfel de întrebări?
www.alegefacultatea.ro
Pa, pa.