| MissD a întrebat:

Cateva metode eficiente de invatat?

Răspuns Câştigător
mira
| mira a răspuns:

Pentru o invatare mai eficienta trebuie sa urmezi cativa pasi.
1.Sa fii foarte atenta la scoala, sa pui profesorilor intrebari daca ai neclaritati.
2.La revenirea de la scoala sa te odihnesti o ora inainte de a incepe studiul.
3. Abordarea disciplinelor scolare trebuie facuta intr-o anumita ordine.Vei incepe cu materia cea mai usoara care poate fi pregatita repede si iti deschide apetitul pentru a studia in continuare.Este un efort pentru incalzire, cum spun sportivii.
4.Continui studiul cu cea mai grea disciplina, apoi cu celelalte in ordine descrescatoare ca dificultate.
5.Invatarea propriu-zisa se realizeaza astfel:mai intai citesti notitele ca sa refaci firul explicatiilor, apoi citesti lectia din manual extragand pe un caiet ideile principale sau subliniindu-le daca manualul iti apartine.Astfel documentata, rezolvi tema scrisa. Daca n-ai de scris o tema incerci sa raspunzi la intrebarile din manual.Revezi lectia din manual cu multa atentie incercand sa retii cat mai mult. Faci un efort de memorie pentru a retine o teorema, o definitie, etc. Urmeaza apoi sa citesti, sa rezolvi ceva suplimentar.
6. A doua zi, daca esti o fiinta matinala, poti sa revezi rapid sublinierile sau ideile principale.
7.Succes!

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Inchizi televizorul, calculatorul, telefonul, te duci la toaleta, iti iei pe birou o cana de apa si iti impui ca in urmatoarele 50 de minute sa nu te intrerupi. Faci cate o pauza de 10 minute la fiecare 50 de minute in care te uiti pe fereastra sau asculti o melodie. Nu depasesti niciodata durata pauzei. Citesti cu mare atentie toata lectia. Apoi o imparti in fragmente mai mici (de cam un sfert de pagina), citesti fiecare fragent cu mare atentie de 4-5 ori, eventual cu o foaie alaturi pe care iti notezi ideile importante. Apoi repeti fragmentul citit de 2-3 ori in gand sau cu voce tare. Treci apoi la fragmentul urmator. La sfarsit repeti toata lectia de vreo doua ori si rezolvi toate exercitiile din manual in scris. E adevarat ca pare greu, dar e foarte eficient.

| Kassandra1408 a răspuns:

Inainte de a invata, inchide calculatorul si iesi la plimbare. Mergi la plafar si cumpara-ti un supliment pentru memorie. Citeste cat mai mult, dezleaga rebusuri si joaca sudoku.Practica meditatia si bucura-te de viata. Apuca-te de un dport, de preferinta inotul, ca sa oxigenezi creirul. Fa braintraining, chiar functioneaza si incearca exercitiile acestea de concentrare: http://iulianews.blogspot.com/2006/07/puterea-de-concentrare-2.html
De asemenea, mananca sanatos si mai uita-te din cand in cand pe tvr cultural - ajuta pentru dezvoltarea vocabularului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu avem muzica in surdina in timp ce invatam, repetam de 5-6 ori lectia, mi-o structuram mai intai, care capitole mi se pareau mai importante, faceam conspecte si acum la fel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie mi se par niste prostii "metodele" astea de invatat. Fiecare creier structureaza si stocheaza informatia intr-un anume fel, deci fiecare om are felul lui de a invata. Daca iti spun eu cum invat, nu iti garantez ca va functiona si la tine...de regula invat cu castile in urechi, cu Tiesto dat la maxim, de imi sar fulgii din perne. Crezi ca poti invata asa? Mai bine incearca sa gasesti singura metoda care ti se potriveste cel mai bine. Stii cum e...tot ce isi face omul cu mana lui e mai bine...hee hee
@alllllllinnnnnu-stiu
Si acum mai inveti? N-ai reusit inca sa treci de grupa mare?