Nu prea investesc ca am din fericire o colectie destul de maricica de la parinti si am decaomdata ce sa citesc. Rar cumpar carti. Mai am si ebook si il folosesc si pe acela.
In ultimul timp am avut alte prioritati, iar, pe langa asta, trebuie sa ma invat sa citesc mai mult decat cumpar, insa, inainte, cam 1000 de lei pe an se duceau pe carti. Cumpar, cel mai adesea, carti istorice, pentru ca-mi plac, dar si pentru ca-mi folosesc. Foarte rar se mai strecoara cate una de psihologie, beletristica, pedagogie, limbi straine, politica, economie, spiritualitate, fictiune. Prefer sa cumpar de pe internet: Elefant.ro, Librarie.net, Libris, Printrecarti, Targulcartii, Galeriilecismigiu, Okazii, etc.
Ador cartile, da rm-am saturat sa am carti necitite in biblioteca si inca sa cumpar carti, asa ca mi-am propus pana nu termin de citit tot din biblioteca sa nu mai achizitionez nimic.Mai am vreo 7 carti de citit
Cumparam carti de pe Elefant atunci cand erau la reducere si cumparam vreo 3 carti de comanda, deci dadeam vreo 60-80 de lei. Nu cumpar un anumit gen de carti, cumpar cartile cu descrieri interesante.
Fiind mai in varsta, deja am idei fixe, am deja autorii preferati! Rar se intampla sa gasesc ceva care sa ma incite!
Se intampla si fenomenul ca vreau sa recitesc o carte, dar nu o mai gasesc in biblioteca, fie am pierdut-o, fie am imprumutat-o si nu mi-a fost returnata!
Pe vremuri cheltuiam 10% din salariu pe carti, acum nu cred ca mai mult de 1 %.
Poate ca e trist! Mai mult, am castigat din vanzarea balastului adunat, chiar la preturi minime!
Iar cartile sunt de mai multe feluri: de specialitate profesionala, de beletristica, de critica, de filozofie, religie, etc.La ce va referiti, de fapt?
Nu cumpar. Un volum de 350-400 pagini costa 50-60 ron si avand in vedere ca acea carte o sa ajunga la gunoi dupa ce o citesc, nu are rost sa achizitionez. Asa ca prefer sa le citesc de pe internet, desi e adevarat ca formatul digital nu este la fel de satisfacator ca o carte reala si statul in fata ecranului atata timp, pana o termini, este obositor.
Multi
Cumpar mereu cand vad carti interesante. In general fictiune, justitiare, crime etc. Diverta cel mai mult si de pe net (libris, elephant, etc)