Da ai drepate... la musulmani exista luna Ramadan ( a9-a luna a calendarului islamic) in care se posteste de la rasarit pana la apusul soarelui prin abtinere de la orice aliment, lichid, fapta rea, dar se mai poate tine post si inainte de pelerinajul de la Mekka sau inainte de ziua Asura. Sper ca te-am ajutat.
Nu, eu am stat 3 ani in Spania si ei nu au auzit si nici nu fac asa ceva, PAstele Si Craciunul este doar o zi, nu cate 3 cum e la noi!
Da si catolictii postesc ca si ortodocsii, doar ca la ei Pastele e mai devreme de obicei fata de cel al ortodocsilor, ceea ce inseamna ca si postul lor incepe mai devreme (anul acesta s-a intamplat sa intram in aceeasi perioada in post si sa sarbatorim Pastele deodata)
Aaaa... sunt catolic si tin post . Profesorul de religie a spus ca daca nu poti tine post saptamanl macar tine post miercuri si vineri
La musulmani se ţine ramadanul dar nu ţine un triliard de zile ca la cre(ş)tini (fie ei catolici, ortodocşi, neoprotestanţi, etc.)
Un post normal la catolici inseamna fara carne insa produselactate si oua este permis insa exista si exceptii
iar copii incep sa postesca dupa varsta de 14 ani
Adi1987 întreabă: