Sa nu mor prost. Asta ar fi raspunsul simplu.
Am o atractie catre acel om care are raspunsurile, care le stie pe toate si poate sa-ti povesteasca si sa-ti formeze viziunea. Poti spune ca este un ideal pentru mine. In acelasi timp acel om ma poate provoca uneori cand imi arata cu degetul slabiciunile, este singurul care ma poate distruge moral in felul asta. Niciodata un om pe care-l consider prost n-o va putea face.
Mai sunt si beneficiile reale ale invatatului:
-eviti bolile mintale
-ai o activitate ce nu te va putea pune in izolare, mintea ta va fi mereu afara
-ai cea mai buna investitie pe termen lung si anume investitia in propria ta persoana, asa vei muri si vei lua lucrurile cu tine
-nu vei mai simti golul pe care-l simte orice fiinta in viata la un moment dat sau, ma rog, va fi mai accetabil acel gol
Plus multe alte beneficii pe care nu stau sa le enumar.
Frica de a fi ca restul. Frica de a rămâne la același nivel și peste 10 ani.
Ceea ce mă determină pe mine să învăț este plăcerea... Dacă aș învăța de frică, atunci nu m-ar ajuta cu nimic. Hai să-ți zic de ce.
În primul rând, când înveți de plăcere, poți memora mai repede informațiile și pe o perioadă îndelungată de timp. Când înveți de frică, te chinui să ții minte un cuvințel și devii pe măsură anxios/anxioasă.
Pe de altă parte, frica nu ajută cu nimic, pentru că atunci când ești pus/-ă în fața unei situații majore în care nu știi cum să reacționezi, atunci nu vei face față, pentru că ai învățat de frică și toate informațiile ți-au „zburat" după o zi sau două.
Invat pentru mine, sa stiu cat mai multe informatii, pentru ca asta ma pasioneaza.Decat sa stau toata ziua sa ma uit pe pereti sau sa stau toata ziua in fata calculatorului, m-as plictisi.Mai bine invat ceva, citesc.
-înveți pentru a supraviețui, deci e un motiv existențial.
-înveți din nevoia de a te dezvolta.
-poți învăța pentru că ești pasionat de subiectul respectiv... etc.
Când n-am ce face învăț. Motiv poate fi obținerea unei note mari, în cadrul școlilor, sau dorința de cunoaștere.
anonim_4396 întreabă: